Az új SPSCAP alkatrészek által a Transfer Multisort Elektronik kínálatában elérhető szuperkondenzátorok választéka is bővült.

A Transfer Multisort Elektronik (TME), a lengyelországi alkatrészforgalmazó 15 új SPSCAP termékkel tovább erősítette szuperkondenzátor-portfólióját.

A szuperkondenzátorok iránti piaci kereslet drámaian megnőtt az elmúlt években, lehetővé téve az energia tárolását és a feszültség fenntartását olyan üzemi körülmények között és olyan helyeken, ahol a hagyományos akkumulátorok egyszerűen nem alkalmazhatók. Azok az ágazatok, amelyekben jelenleg a legnagyobb vonzerő tapasztalható, az autóipar, ahol az elektromos járművek (EV) hajtásláncaiba építik be ezeket, és a tárgyak internete (IoT) hálózata, ahol támogathatják az energiagyűjtési tevékenységeket. A fogyasztói elektronikai eszközökben is egyre általánosabbá válnak, mivel az okostelefonok vaku-alrendszereiben, valamint a tartalék tápegységekben stb. szerepelnek. Tekintettel a most tapasztalható növekvő szuperkondenzátor igényre, a stabil és megbízható ellátási lánc csatornáihoz való hozzáférés létfontosságú lehet.

A TME által jelenleg készleten tartott SPSCAP alkatrészek a kapacitásértékek széles skálájával szállíthatók az ügyfeleknek, 1F és 3000F között. Ezek a hengeres formátumú típusok acetonitril elektrolitot használnak, és névleges feszültségük 2,7 VDC, 2,85 VDC és 3 VDC. Radiális vagy axiális vezetékekkel vannak felszerelve. A nagyobb feszültségű használatra tervezett modulok szintén szerepelnek a kínálatban, ezek névleges feszültsége 16V. Mindezek a termékek -40°C és 65°C közötti üzemi hőmérséklet-tartományban képesek működni. Az adott modelltől függően a kitöltési tényező 500 000 és 1 millió között lehet.

„A TME már eddig is széleskörű kondenzátorkínálattal rendelkezett. Most, hogy készletünk az SPSCAP szuperkondenzátoraival is kiegészült, új dimenzióba léptünk. Ez azt jelenti, hogy segíthetünk ügyfeleinknek megbirkózni azokkal a mérnöki kihívásokkal, amelyeket az elektronika területén a feltörekvő trendek jelentenek” – magyarázza Adam Kuczyński, a TME társalapítója és üzletfejlesztési igazgatója. „Az SPSCAP termékkínálatát alkotó alkatrészek lenyűgöző teljesítményjellemzőkkel és fokozott megbízhatósággal rendelkeznek. Ezek a tulajdonságok rendkívül vonzóvá teszik őket vásárlóink számára.”

A TME-től beszerezhető SPSCAP szuperkondenzátorok kifejezetten olyan helyzetekre optimalizáltak, ahol nagy mennyiségű energia gyors szállítására van szükség. Olyan alkatrészek is rendelkezésre állnak, amelyek akár 2368A-es impulzusáramnak is ellenállnak.