Az IBM felpörgeti a beruházásokat Közép-Kelet-Európában: a régióban is elérhetővé válik az ügyfelekkel közös fejlesztés lehetősége

  • Kollaboráció, új technológiák, agilitás: az IBM Client Engineering első kézből nyújt új, innovatív megközelítést a meglévő üzleti problémákra
  • Az OTP bolgár leánybankja az elsők között vehetett részt a programban
  • Egy év alatt nyolcszorosára nőtt az igény az IBM Client Engineering agilis fejlesztési módszertanára

 

Az IBM (NYSE: Az IBM) bejelentette, hogy a közép-kelet-európai ügyfelek és partnerek számára is elérhetővé teszi az IBM Client Engineering csapatának agilis fejlesztési szolgáltatásait. Ezek a specializált technológiai csapatok Prágából, Varsóból és Moszkvából nyújtanak majd támogatást a vállalatoknak az egész régióban. Az újfajta módszertan magasabb szintre helyezi az ügyfélélményt azzal, hogy szoros együttműködést alakít ki az IBM és az ügyfél szakemberei között, hozzáférést biztosít a legkorszerűbb technológiákhoz és agilis fejlesztési ciklusok szerint dolgozik.

Az IBM szakemberei az ügyfelekkel vállvetve dolgoznak, hogy az IBM által kínált technológiák és szolgáltatások mielőbbi bevezetésével gyorsan – akár még a szerződés aláírása előtt, egy prototípus kialakításának keretében – válaszokat adjanak az ügyfél előtt álló kritikus üzleti kihívásokra. Az innovatív megoldás kialakítása során üzleti tanácsadók, fejlesztők, architektek, adattudósok, biztonsági szakértők, DevOps szakértők és egyéb IT szakértők működnek szorosan együtt az adott ügyfél szakembereivel.

„Az IBM Client Engineering egyedi módszertana az innovációt helyezi középpontba egy vállalkozás működésében és ezáltal lehetővé teszi az agilis és átfogó újításokat. Egy vállalkozói »innovatív teret« hozunk létre, amelyben gyorsabban születik meg az eredmény, mint más módszerekkel. Miközben hozzájárulásunkkal üzleti értéket teremtünk ügyfeleink számára, segítünk abban is, hogy munkafolyamataikba tartósan beépüljenek az intelligens megoldások – mondta el Wolfgang Wendt, az IBM CEE vezérigazgatója.

A módszertan alkalmazására már van régiós példa. A Flamel.AI nevű szerb start-up mindössze 7 hét alatt hozott létre az IBM-mel egy mesterséges intelligenciára (MI) épülő webalkalmazást online szerepjátékok játszásához. Az IBM Cloudban futó és az IBM Watsonra épülő megoldás fokozza a játékélmény: a játékidő nő, miközben a felkészülésre szánt idő akár a negyedére csökkenhet.

Sikeres fejlesztés az OTP bulgáriai leánybankjánál

A bulgáriai DSK Bank – az OTP csoport tagja – a közelmúltban az első között indított együttműködést az IBM közép-kelet-európai Client Engineering csapatával. Közösen fejlesztettek ki egy új prototípust a bank informatikai rendszerének integrációs rétegére. A bank és az IBM összesen több mint 20 szakértője dolgozott egy csapatként agilis és DevOps eljárásokkal annak a megoldásnak és architektúrának a kifejlesztésén, amelyeket a DSK Bank a prototípus véglegesítése után bevezethet.

„Az IBM Client Engineering csapatával közösen sikeresen létrehozott prototípus segítségével hatékonyabbá tettük a technológia-kiértékelési folyamatunkat. Ezzel lehetővé vált, hogy üzleti és műszaki szempontból is hatékonyabban felmérjük egy-egy projekt eredményét” – mondta el Georgi Yotov, a DSK Bank fejlesztési vezetője. A megoldás az IBM Cloud Pak for Integration platform Confluent Platform szolgáltatására és az IBM InfoSphere Change Data Capture (CDC) technológiájára épült.

 

Pénzügy, bank, IT, közszféra: sokaknak segíthet az új szolgáltatás

Példák további, az ügyfelekkel közös fejlesztési projektekre:

  • Egy biztosítótársaság 4 hét alatt átalakította az életbiztosítások jogosultsági folyamatának menedzselését MI használatával;
  • Egy felhőt, felügyelt szolgáltatásokat és automatizálást nem használó ügyfél 3 hét alatt átállította infrastruktúráját és alkalmazásmenedzsmentjét Red Hat OpenShift on IBM Cloud platformra;
  • Egy közszférában működő, adatvagyon gazdálkodási követelmények előtérbe helyező ügyfél példája megmutatta, hogy az IBM technológiája 8-szor gyorsabban és féláron képes adatelemzést végezni biztonságos környezetben az adatok másolása vagy mozgatás nélkül.

Újjászületni a járvány után: holisztikus megoldások kellenek

A COVID-19 globálisan megváltoztatta a szervezetek teljes működési környezetét. A vevők és alkalmazottak otthonunkba kényszerültek, ellátási láncok és teljes iparágak szenvedtek fennakadásokat. Annak érdekében, hogy megerősödve kerekedjenek felül, a szervezeteknek újra kellett gondolniuk üzleti modelljeiket és a biztonságot szem előtt tartva fel kellett gyorsítaniuk a digitalizációt, új mesterséges intelligencia és hibrid felhő technológiák bevezetését.

„Ügyfeleink közül sokan bizonytalanok, mert még mindig nem látható tisztán, hogy milyen technológiákba érdemes építkezni és milyen megtérülésre számíthatnak. Próbálják kitalálni, hogy hogyan tudnának a COVID-19 után növekedni és a válságból megerősödve kikerülni. Az IBM pontosan erre a holisztikus, teljeskörű szemléletváltásra, átalakulásra specializálódik” – ismertette Martin Svik, az IBM CEE technológiai igazgatója (CTO), az IBM Client Engineering vezetője.

Az IBM Client Engineering módszertan iránti igény a világjárvány alatt jelentős emelkedést mutatott: a 2020-as mintegy 300 ügyfél együttműködés 2021-ben több, mint 2500-re nőtt. A vállalatok rákényszerültek a virtuális együttműködésre, a gyorsabb üzleti döntések meghozatalára, hogy ezáltal hatékonyabban tudjanak reagálni a mindennapi kihívásokra.