Akár szabadnapot is „vehetnek” a Schneider Electric munkatársai

Rear view of a handsome man, on the way to work, riding bicycle beside the modern office building. The man is casually dressed and wears eyeglasses and carries black briefcase hung on shoulder. Blurred motion, copy space has been left.

Tovább bővült a Schneider Electric által a munkatársak elismerésére létrehozott Step UP program keretében kínált lehetőségek köre, a kiemelkedő teljesítményekért kapott pontokért most már szabadnapokat is „vásárolhatnak” a vállalat dolgozói. A felmérések azt mutatják, hogy az alkalmazottak rendszeres elismerése jelentősen erősíti az elkötelezettségüket és pozitív hatással van az üzleti eredményekre is.

 Különleges lehetőség nyílt meg a Schneider Electric hazai munkatársai előtt, a kiemelkedő teljesítmények elismeréseként a Step Up program keretében kapott pontokat ugyanis most már szabadnapok „megvásárlására” is felhasználhatják. A vállalat kezdeményezésének lényege, hogy a különböző, a munkaterületeken felüli tevékenységeket, közösségi munkát jutalmazzák. Az elismerésre és az azzal járó pontokra a kollégák jelölhetik egymást, és a teljesítmény mértékétől függően ők, vagy a vezetőik döntik el, hogy a jelölt valóban kiérdemelte-e a jutalmat.

A Step Up pontokat többek között hasznos árucikkekre, ajándékkártyákra, élményekre, jegyekre válthatják be a cég munkatársai a Schneider Electric Store-ban.

A májusban bevezetett újdonságnak köszönhetően a társaság dolgozói egy évben akár 3 szabadnapra is szert tehetnek a program keretében. Egy-egy szabadnap „megvásárlása” 1700 Step Up pontba kerül, és bár ennyi pont összegyűjtése már kihívást jelent, korántsem lehetetlen.

A Bersin by Deloitte HR-tanácsadó cég tanulmánya alapján a kimagasló teljesítmények elismerése erősíti a munkavállalói elkötelezettséget azáltal, hogy olyan pozitív munkakörnyezetet teremt, ahol az embereket értékelik és megbecsülik. Az elemzés szerint a magasan elkötelezett alkalmazottak 71 százaléka olyan szervezeteknél dolgozik, ahol a kollégákat havonta vagy gyakrabban elismerik. A Bersin by Deloitte azt is megállapította, hogy a jól működő elismerési programokkal rendelkező vállalatok 12-szer nagyobb valószínűséggel érnek el kimagasló üzleti eredményeket. Emellett azoknál a szervezeteknél, amelyeknél az elismerési programok célja az alkalmazottak elkötelezettségének erősítése, 31 százalékkal csökken az önkéntes fluktuáció.

„Magyarországon mintegy 2150 munkavállalója van a Schneider Electricnek, és az elmúlt évek folyamatos beruházásai, a hazai csapatokra bízott új feladatok, illetve a Dunavecsén megvalósuló gyárfejlesztésünk, a Duna Smart Power Systems (DSPS) egyaránt azt mutatják, hogy elismerik a magyar kollégák teljesítményét a vállalatnál. Kiváló munkát végeznek munkatársaink, amit a fizetés mellett igyekszünk egyéb módon is elismerni, ezt szolgálja például a Step Up programunk is. Mi is tapasztaljuk azt, amit a kutatások is megerősítenek, hogy a kiemelkedő teljesítmények elismerése pozitívan hat a munkavállalói elkötelezettségre. Számos egyéb kezdeményezésünk is van, ennek erősítésére, így például a gyermeket vállaló kollégáink kiemelkedő kedvezményekben és támogatásokban részesülnek, az apasági szabadság nálunk a törvény által előírt 2 hét helyett 4 hét. Mára eljutottunk oda, hogy lényegében teljesen felszámoltuk a nők és a férfiak közötti bérszakadékot. Sokat dolgozunk azért is, hogy vonzó karrierlehetőséget kínáljunk a fiatal tehetségeknek. Több hazai felsőoktatási intézménnyel van együttműködésünk, gyakornoki programunk keretében pedig 70-80 fiatal dolgozik nálunk folyamatosan, akiknek a fele – tanulmányai befejezését követően – nálunk folytatja, így velük együtt formálhatjuk a jövőt” – mondta el Ivanov Katalin, a Schneider Electric országos HR vezetője.

A Schneider Electricről

A Schneider célja képessé tenni mindenkit arra, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a rendelkezésünkre álló energiából. Hidat képezni a fejlődés és a fenntarthatóság között, mindenki számára. Ezt úgy hívjuk: Life Is On.

Küldetésünk, hogy digitális partnerként segítsünk a fenntarthatóság és az energiahatékonyság elérésében. A vállalat élen jár a digitális átalakulásban, világszínvonalú folyamatokat és energiagazdálkodási technológiákat integrál, vezető megoldásokban egyesíti az egész életciklust átölelő, a végponttól a felhőig összekötő vezérlőket, szoftvereket és szolgáltatásokat, integrált irányítást kínálva az otthonok, épületek, adatközpontok, az infrastruktúra és a különböző iparágak számára.

A Schneider Electric Magyarországon

A Schneider Electric 1991 óta van jelen Magyarországon. A hazánkban mintegy 2150 főt foglalkoztató társaság magyar gyárai Zalaegerszegen, Gyöngyösön és Kunszentmiklóson, illetve Dunavecsén találhatók, a régiós feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központja (CEElog) pedig Szigetszentmiklóson. Emellett Budapesten működik az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központ (Front Office), valamint Energia- és Fenntarthatósági Szolgáltatóközpontjának (SB, Sustainability Business) európai központja. A társaság globális pénzügyi és beszerzési szolgáltatásokat nyújtó központjának (GSC, Global Supply Chain) szintén a magyar főváros ad otthont, csakúgy, mint a Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központnak, amely az egész kontinensre kiterjedően támogatja a helyszíni szolgáltatási tevékenységet.

Az egyenlőség és elfogadás jegyében tett szerepvállalásának köszönhetően a Schneider Electric 2023-ban elnyerte a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) Sokszínűségi Díját nagyvállalati kategóriában.

 https://www.se.com/hu/hu/