Hűtő-kenőanyag mindig tökéletes koncentrációval

A HELVET Kft legújabb és egyben az egyik leginnovatívabb eszköze a LiquidTool  AutoPilot rendszer, ami teljesen automatikus emulziókezelést tesz lehetővé a megmunkálógépek részére.

A Liquidtool AutoPilot egy intelligens megoldás a hűtőkenőanyagok automatikus kezelésére. A Liquidtool AutoPilot egyesével tölti fel a csatlakoztatott géptartályokat a pontos mennyiséggel és külön utántöltési aránnyal. A felhasználók mindenkor optimális koncentrációjú, tele tartályokból tudnak dolgozni. A svájci Liquidtool Systems újítása intelligens technológiát és megbízható érzékelést ötvöz egy úttörő termékben, amely egyszerűsíti a hűtő-kenőanyag kezelését minden gyártásban. A moduláris rendszernek köszönhetően a megoldást egyénileg minden gépparkhoz lehet igazítani.

 Az intelligens, IIoT-alapú Plug & Play-megoldás hardverelemeket és egy felhőalapú platformot kombinál, automatizált és megbízható méréssel egy olyan innováció érdekében, amely tovább viszi a fémfeldolgozó vállalatokat az ipar 4.0 felé. A rendszer folyamatos és automatikus szint- és koncentrációmérést tesz lehetővé, így mindenkor ismeri a hűtőkenőanyagok állapotát a tartályokban. Egy felügyeleti modul mágnesesen a figyelt gépre kerül felhelyezésre, a másik pedig a koncentrátum tartályra vagy IBC-re. A vállalati LAN vagy WLAN hálózattal történő csatlakozás lehetővé teszi a megoldás vezérlését a hozzá tartozó alkalmazás segítségével táblagépről, okostelefonról vagy számítógépről.

 A hűtő-kenőanyag automatikus mérése és utántöltése

A fém megmunkáló gépek érzékelői és keverőelemei kompatibilisek minden gyártó hűtő-kenőanyagával, és ezeket automatikusan karbantartják. A Liquidtool érzékelő rendszeresen vesz mintát a géptartályból, és beépített refraktométerrel és hőmérővel méri azt. Eközben a Liquidtool Extender folyamatosan figyeli a hűtő-kenőanyag tartály szintjét. A koncentrátum hordót vagy az IBC-tartályt a SmartFiller monitorozza. Az eszközök által rögzített értékeket biztonságosan tárolják a hozzá tartozó platformon, így az eltéréseket időben észlelhetik és azokra megfelelő intézkedéseket hozhatnak. A folyamatos felügyelet és korrekció az alapja a hűtő-kenőanyag állandó teljesítményének és stabil termelési folyamatoknak. Ezáltal hozzájárul a hűtőkenőanyagok és eszközök hosszabb élettartamához, miközben a gépet éjjel-nappal optimálisan védik a korroziótól és lerakódásoktól.

40%-os hűtő-kenőanyag megtakarítás lehetséges

A hűtő-kenőanyag kezelésének automatizált megoldása számos, mérhető megtakarítási lehetőséget kínál. Az állandó koncentráció miatt elkerülhetők a változások, és átlagosan 40%-kal kevesebb hűtőkenőanyag koncentrátumot lehet megspórolni. Az automatizált mérés, dokumentálás és tartálytöltés révén hetente akár egy órás időmegtakarítás is elérhető műszakonként. Ebben az időben a dolgozók most már tovább tudnak foglalkozni a fő feladataikkal. Emellett a vásárlók stabilabb folyamatokat és alacsonyabb selejtarányt érhetnek el a mindig tökéletes koncentráció miatt.

Raphael Kopp, a Bystronic Laser AG mechanikai vezetője így fogalmaz: „A Liquidtool AutoPilot megkönnyíti a munkánkat, mivel már nem kell foglalkoznunk a hűtőkenőanyaggal, de mégis biztosak lehetünk benne, hogy mindig tökéletes állapotban van.”

Felhőalapú monitorozási platform a maximális rugalmasság érdekében

Az érzékelők által összegyűjtött adatokat a felhőalapú Liquidtool Managerben tárolják és elemzik. A vezető lehetőséget biztosít az összes jelenlegi és korábbi mérési adat és intézkedés biztonságos elérésére – valós időben és különböző eszközökről, mint például okostelefonok, táblagépek és számítógépek. A tárolt adatokat közvetlenül a Liquidtool Managerben különféle grafikonokban, statisztikákban és jelentésekben jeleníthetik meg és tölthetik le. „A Liquidtool Managerben található vezérlőpultok áttekintést nyújtanak a gépparkunkról. Több és jobb adat segítségével először mélyebb betekintést nyerünk gépeinkbe.” – mondja Raphael Kopp. Azokat a gépeket is lehet dokumentálni a platformon, amelyeket nem automatikusan mérnek. Így az egész géppark állapota egy pillantásra felismerhető.

Rugalmas megoldás minden gyártási területre

A Liquidtool termékek rugalmasságukkal kitűnnek. Képesek alkalmazkodni a gyártási terület bármely elrendezéséhez. Lehetséges meglévő megoldásokat problémamentesen kiegészíteni. Ez az előny lehetőséget nyújt a felhasználóknak arra, hogy ne azonnal tízezreket költsenek telepítési költségekre, hanem kis lépésekben is elkezdhető. A felhőalapú platformnak köszönhetően a kézi méréssel és feltöltéssel ellátott gépek és az automatikusan feltöltött, csővezetékekkel összekapcsolt gépek is ugyanazon a helyen digitálisan dokumentálható. Így a felhasználók számár mindig áttekinthetőek a gépeik és a Liquidtool termékeik.

Feltöltött tartályok manuális beavatkozás nélkül

A Liquidtool AutoPilotot a svájci Liquidtool Systems start-up cég fejleszti és forgalmazza, amely a Blaser Swisslube AG leányvállalata, és már több mint 80 éve vezető a kenőanyagok gyártásában. „Büszkék vagyunk rá, hogy az AutoPilot termékünkkel jelentősen hozzájárulhatunk a fémfeldolgozó ipar automatizálásához” – mondja Daniel Brawand, a Liquidtool Systems értékesítési és marketingigazgatója. „Az AutoPilot az ehhez tartozó szenzorokkal és keverőelemekkel egyszerű és intuitív a telepítés és kezelés. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy minden erőfeszítés nélkül mindig optimális hűtú-kenőanyag állapotot érjenek el. Ez alapján optimalizálhatják folyamataikat és minimalizálhatják a karbantartási igényt.”

https://www.helvet.hu/about-2

A Liquidtool AutoPilot felszerelve egy gépre.

 

A Liquidtool AutoPilot működésének vázlatos ábrázolása.

 

Egy töltőállomás több gépet is különböző koncentrációkkal tud feltölteni.

 

A Liquidtool AutoPilot felszerelve az IMI Norgren-nél.

 

Különböző telepítés egy gyártási területen a Liquidtool megoldásokkal.

 

„Tudjuk, hogy a hűtőkenőanyag mindenféle beavatkozás nélkül mindig optimális koncentrációban van.” – Raphael Kopp, a Bystronic Laser AG mechanikai vezetője

A Liquidtool Systems AG-ről: A Liquidtool Systems az okos hűtő-kenőanyag kezelésben áll az élen. A kenőanyag területén szerzett több mint 80 év tapasztalata és a digitális világban mélyreható tudás az üzlet alapja. A svájci startup a Blaser Swisslube leányvállalataként jött létre, amely már nyolc évtizede a kenőanyagok piacvezetői között van. A Liquidtool Systems az új technológiákat kombinálja ezzel a hosszú távú tapasztalattal annak érdekében, hogy innovatív termékeket hozzon létre a világszerte működő gépipar számára. A Liquidtool termékek biztosítják, hogy a gépek hosszú élettartammal, produktívan és biztonságosan működjenek, és hogy a vállalatok egyszerűen és hatékonyan tudják digitalizálni folyamataikat.

A Bystronic a világszerte vezető technológiai vállalat a lemezfeldolgozási területen. A fókuszban az áll, hogy automatizálja a vágás és hajlítás folyamatlánca teljes anyag- és adatáramlását. A lézeres vágórendszerek és hajlítópréselők intelligens összekapcsolása innovatív automatizációs, szoftveres és szolgáltatási megoldásokkal a lemezfeldolgozási ipar átfogó digitalizálásának kulcsa.

 

Keressen minket bizalommal:

HELVET Kft

https://www.helvet.hu/kenoanyag