Még zöldebb csomagolás, csökkenő CO2-kibocsátás – sikeresen folytatja fenntarthatósági programját a Schneider Electric

Az idei első negyedév végére a Schneider Electric már közel 600 millió tonna CO2-kibocsátás elkerülésében segítette ügyfeleit, az elsődleges és másodlagos csomagolás 65 százalékánál pedig már nem alkalmaznak egyszer használatos műanyagot. A társaság energiamenedzsment képzésein már több mint 644 ezren vettek részt.

 Sikeresen indította az évet fenntarthatósági törekvései megvalósítása szempontjából a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A társaság a célkitűzései megvalósítását mérő 10-es skálán az időszak végére 6,43-as értéket ért el a tavaly év végi 6,13 után. A vállalat terve, hogy 2024 végére 7,4-es értéken álljon a mutató. A Schneider Electric 2021-ben indította el a 2025-ig tartó Schneider Sustainability Impact (SSI) programot, melynek keretében 11 globális és több mint 200 helyi célkitűzést fogalmazott meg. A cég folyamatosan méri és publikálja az elért eredményeket.

Az idei év első három hónapjában előrelépés történt mind a csomagolás és az ellátási lánc fenntarthatóságát célzó programok, mind az energiához való hozzáférés és az energiagazdálkodással kapcsolatos képzés területén. Emellett tovább fejlődtek a régiós, illetve országszintű helyi kezdeményezések is, amelyekből több mint 200 egyre kiterjettebbek valamennyi zóna- és országszintű vezető kiterjesztette a 2021-ben indított, több mint 200, helyi hatású kezdeményezését. Ezeknek az alulról induló programoknak a célja, hogy erősítsék a vállalat fenntarthatósági törekvésekre gyakorolt hatását azáltal, hogy képzéssel, mentorálással, az energiakrízisekkel szembeni ellenállóképesség növelésével, környezetvédelmi intézkedésekkel támogatják a helyi közösségeket.

A Schneider Electric az idei első negyedév végére 576 millió tonna szén-dioxid-kibocsátás elkerülésében segítette ügyfeleit, a célkitűzés 2025 végéig a 800 millió tonnás szint elérése. A társaság az ezer legnagyobb beszállítója CO2-kibocsátásának visszafogását célzó Zero Carbon Project kezdeményezés keretében 28 százalékos csökkentést ért el, a cél pedig a jövő év végéig az 50 százalékos eredmény.

A tavaly év végi 29-ről az idei első negyedévben 30 százalékra nőtt a „zöld” alapanyagok aránya a vállalat termékeiben. A társaság a csomagolás területén is további fejlődést ért el, az elsődleges és másodlagos csomagolás 65 százalékánál már nem alkalmaznak egyszer használatos műanyagot, helyette újrahasznosított papírból készült kartont vetnek be. Ez a múlt év végi állapothoz képest 2 százalékpontos javulást jelent.

A Schneider Electric jövőformáló vállalatként kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy csökkentse az egyenlőtlenségeket az energiához történő hozzáférés területén. Ennek jegyében az idei első negyedév végére a társaság kezdeményezéseinek köszönhetően már 48,2 millió ember jutott tiszta és megbízható elektromos áramhoz világszerte. A cég energiamenedzsment képzésein valamivel több mint 644 ezren vettek részt, ők olyan tudásra tettek szert, amellyel támogathatják közösségüket a jövőbeli energiaszükségletük kiszolgálásában.

„A társadalmi és környezeti fejlődés előmozdítására való törekvés ösztönzőleg hat a Schneider Electricre, folyamatos mozgásban tart minket és arra késztet, hogy előre tekintsünk. Ezért van az, hogy állandóan emeljük a lécet még konkrétabb kezdeményezésekkel, hasznos innovációkkal és az egész ökoszisztémára kiterjedő együttműködésekkel – miközben továbbra is kiemelten figyelünk az ESG cselekvési tervünk teljesítésére” – mondta el Xavier Denoly, a Schneider Electric „Sustainability Development” területért felelős alelnöke.

A Schneider Electricről

A Schneider célja képessé tenni mindenkit arra, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a rendelkezésünkre álló energiából. Hidat képezni a fejlődés és a fenntarthatóság között, mindenki számára. Ezt úgy hívjuk: Life Is On.

Küldetésünk, hogy digitális partnerként segítsünk a fenntarthatóság és az energiahatékonyság elérésében. A vállalat élen jár a digitális átalakulásban, világszínvonalú folyamatokat és energiagazdálkodási technológiákat integrál, vezető megoldásokban egyesíti az egész életciklust átölelő, a végponttól a felhőig összekötő vezérlőket, szoftvereket és szolgáltatásokat, integrált irányítást kínálva az otthonok, épületek, adatközpontok, az infrastruktúra és a különböző iparágak számára.

A Schneider Electric Magyarországon

A Schneider Electric 1991 óta van jelen Magyarországon. A hazánkban mintegy 2150 főt foglalkoztató társaságnak jelenleg négy gyára (két zalaegerszegi, egy gyöngyösi és egy kunszentmiklósi üzem) és egy régiós feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központja (CEElog Szigetszentmiklós) van Magyarországon. Emellett Budapesten működik az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központ (Front Office), valamint Energia- és Fenntarthatósági Szolgáltatóközpontjának (SB, Sustainability Business) európai központja. A társaság globális pénzügyi és beszerzési szolgáltatásokat nyújtó központjának (GSC, Global Supply Chain) szintén a magyar főváros ad otthont.  A Schneider Electric 2022 szeptemberében jelentette be, hogy 16 milliárd forint értékű beruházással új gyártó üzemet épít Dunavecsén, ahol várhatóan 2024-ben indulhat meg a termelés. Az egyenlőség és elfogadás jegyében tett szerepvállalásának köszönhetően a Schneider Electric 2023-ban elnyerte a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) Sokszínűségi Díját nagyvállalati kategóriában.

 

https://www.se.com/hu/hu/