Túl a sikeres M+E szakmai napokon…

„Túl a sikeres szakmai napokon, azt tapasztaltuk, hogy: még mindig nagy igény van a személyes találkozásokra, még mindig hasznos és döntés-elősegítő egy-egy gépbemutató, még mindig tudnak az előadások új és plusz információkat nyújtani, még mindig sokakat vonz, hogy a gyártó képviselőivel direktben egyeztethetnek, és még mindig jó, hogy ennyien érdeklődnek az általunk forgalmazott szerszámgépek és kiegészítők iránt.” – Péter Szabolccsal, az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.

„Így 3 év kihagyás után megvallom, nem tudtuk, mire számítsunk az érdeklődők kapcsán. De már a regisztráció során kiderült, hogy van igény a szakmai napokra, és így utólag értékelve az eseményt, elmondhatom, hogy igen sikeres volt, tehát továbbra is van létjogosultsága az ilyen jellegű rendezvényeknek. Így jövőre a májusi Mach-Tech mellett készülünk az őszi Open House-ra is.”

Részt vevőként lehetőségünk nyílt számos előadást meghallgatni a gyártók képviselőitől, így képet kaphattunk az újdonságokról, illetve megismerkedhettünk a bemutatóteremben lévő gépek fő paramétereivel. Délutánonként pedig demo megmunkálásokat láthattunk az új Brother H550Xd1 vízszintes gyors megmunkálóközponton, a Nakamura-Tome WY-100II két revolverfejes esztergán, ahol egy fénykard markolat készült, valamint a ROMI GL300M ferdeágyas esztergán.

A fénykard markolat nem véletlen volt, hisz az idei M+E nyílt napok a Star Wars tematika köré épült, és a filmből jól ismert R2D2 élethű és működőképes hasonmása MyArtoo is megjelent és szórakoztatta a vendégeket.

„Minden esemény kapcsán igyekszünk valami kis pluszt nyújtani a szakmaiság mellett. Pár éve egy October-fest tematika volt, előtte malacsütés, idén pedig a Star Wars és MyArtoo adta a fő irányt. De persze továbbra is a gépbemutatóké és az előadásoké volt a főszerep. Bár néha felmerül és kérdéses szokott lenni, hogy az előadásoknak mennyire van még létjogosultságuk – akkor is, ha igyekszünk pörgős és tényleg hasznos prezentációkkal készülni -, amikor minden adat könnyedén megtalálható és elérhető elektronikusan. Ám azt tapasztaltuk, hogy az így kapott információt jobban „meghallják”, könnyebben megtalálják a lényeget az érdeklődők. Illetve amikor az előadás után odajön a vevő, hogy őt akkor ez alapján ez és ez a gép érdekelné, akkor már nem kérdés, hogy hasznos volt-e.”

Vendégként megkaptuk azt, amit „vártunk”: hasznos információt az előadásokon, illetve még részletesebb tájékoztatást a demo-megmunkálásokról és így a gép-működésekről, személyes beszélgetést a gyártók külföldi képviselőivel, illetve a szerszámgépekhez nélkülözhetetlen kiegészítő szolgáltatások (szoftveres megoldások) és termékek (szerszám, hűtőfolyadék, forgatóasztalok, tokmányok, stb.) gyártóival is találkozhattunk.

„Idén is számos külföldi partnerünk képviseltette magát a szakmai napokon. Nagyon köszönjük támogatásukat: a Brother, Nakamura-Tome, Sugino, Filtermist gyártóktól személyesen is részt vettek az eseményen, előadást is tartottak, illetve társkiállítóként megjelent az Enterprise Group, az OSG, A Nikken, a Walter Tools, a Swisscool, Kitagawa. És nem utolsó sorban nagyon köszönjük ügyfeleinknek, hogy megtiszteltek minket a jelenlétükkel! Reméljük, jövőre is találkozunk!”

Mi biztosan ott leszünk! – Prodengineer Magazin