A Seco hidraulikus befogók és szűkítőhüvelyek egyszerűsítik a szerszámok befogását

 A gyártóknak a megmunkálási kihívásokat költséghatékonyan kell megoldaniuk. A Seco ezt a célt szem előtt tartva három változatban teljes körű választékot kínál a hidraulikus befogókból és a hozzájuk tartozó szűkítőhüvelyekből, amelyek mindegyike különféle méretű szerszámszárakat képes befogni, hogy a gyártók csökkenthessék a szükséges szerszámok mennyiségét. A 360°-os szerszámszárbefogó az erő és a precíz központosítás révén a Seco hidraulikus befogók és a szűkítőhüvelyek megbízhatóságot, kivételes megmunkálási teljesítményt és maximális szerszámélettartamot biztosítanak.

 

Egyszerűen használható és sokoldalú

Az egyszerű, könnyen használható, sokoldalú szerszámbefogásért a Seco hidraulikus befogók HC Conventional (hagyományos), HCR Reinforced (megerősített) és HCS Slim (karcsú) változatban érhetők el. A HC Conventional változat precíziós tartást biztosít fúráshoz, dörzsárazáshoz és könnyű maráshoz. Univerzális megoldásként a HCR Reinforced változat hatékony tartást biztosít minden alkalmazáshoz a HSM-től a HPM-ig, valamint mindenféle szerszámszártípushoz, mint például hengeres, Weldon és Whistle Notch. A HCS Slim tartó ideális a mély, keskeny alkatrészüregek eléréséhez az 5 tengelyes, nagy sebességű megmunkálás során.

«A bonyolult szerszámbefogó rendszerek nemcsak különleges karbantartást és képzést igényelnek a kezelő sérülésének elkerülése érdekében, de növelik a munka elvégzésének idejét és költségét is» – mondta Yves Heitz, a Seco termékmenedzsere. «A Seco hidraulikus befogók és szűkítőhüvelyek kiküszöbölik a kockázatokat és a plusz karbantartási igényeket, ezáltal a felhasználók gyorsabban elvégezhetik a vágást, ugyanakkor a sokoldalú szerszámbefogók révén csökkenthetik a szükséges szerszámok mennyiségét.»

A Seco hidraulikus befogókhoz használható 05HC hornyolt szűkítőhüvely lehetővé teszi, hogy egy adott befogó különböző szárátmérők kezelésére alkalmas legyen, így a forgácsolószerszámok széles választékának megfelelő rugalmasságot biztosít. Szerszámon keresztüli vagy perifériás hűtési funkciókat biztosítanak, és metrikus vagy hüvelyk méretű szerszámokkal működnek.

Alacsony ütés és nagy pontosság

Heitz szerint nagy forgási sebesség esetén a szerszámbefogó ütésének korlátozása rendkívül fontos. Akár 25 000 ford/perc fordulatszámon végzett megmunkálás esetén a Seco hidraulikus befogók és szűkítőhüvelyek minimálisra csökkentik az oldalütést és az általa okozott rezgést. A felhasználók a különleges szerszámbefogók extra költsége nélkül élvezhetik a problémamentes szerszámbefogás előnyeit.

A rezgés korlátozása érdekében a Seco hidraulikus bef belső tartályokat tartalmaznak, amelyekben az olaj erős, 360°-os szerszámbefogó erőket hoz létre, és természetes rezgéscsillapító rendszerként működik; a rögzítéshez mindössze egy hatlapfejű csavart kell egyszerűen elforgatni. Ezenkívül a precíz központosítás és nagy tartóerő érdekében a szűkítőhüvelyek egyenletesen és teljesen összenyomódnak a szerszámszárak körül.

A hornyolt szűkítő hüvelyek tömített és hűtőcsatornás változatban kaphatók, és a hidraulikus befogók a Seco összes menetfúrójához használhatók. A befogók kompatibilisek az összes széles körben használt szerszámgéporsó-típussal, beleértve a következőket: HSK, DIN, BT, BT Taper/Face (kúp/sík), CAT.

Kúpos/sík és hengeres, egyenes szárak. A metrikus szárral felszerelt szerszámok közvetlenül a befogó belső átmérőjéhez illeszkednek, míg az hüvelyk méretű szárak befogása szűkítőhüvelyekkel történik.

A Seco hidraulikus befogók és szűkítőhüvelyek jellemzőivel és specifikációival kapcsolatos további információkért forduljon a Seco helyi képviselőjéhez, vagy látogasson el a https://www.secotools.com/article/m_7244 weboldalra.

 

www.secotools.com.