A Siemens szimulációs szoftverével fejleszti energiahálózatát az USA legnagyobb villamosipari szereplője

River main near Mainhausen and in the background the skyline of Frankfurt

Az American Electric Power meglévő védelemszimulációs szoftverét váltja ki a Siemens PSS CAPE megoldásával.

Az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb átvitelihálózat-üzemeltetője (AEP) T-Nexus néven létrehozza a teljes hálózatának egységes digitális modelljét, amely minden részlege számára lehetővé teszi a villamosenergia-hálózat megbízható tervezését, üzemeltetését és védelmét.

A Siemens PSS CAPE iparágvezető megoldásával az AEP tizenegy államra kiterjedő és több mint 40 ezer mérföldes vezetékhálózatán nagyobb részletességű, összetettebb védelmi szimulációkat készíthet, és a naprakész, pontos modell segítségével optimalizálhatja a hálózatvédelem napi feladatait. Az energiahálózat megbízható működéséhez szükséges változásokat a szolgáltató így gyorsabban elvégezheti, beleértve az inverteralapú megújuló energiaforrások növelését és a hálózat stabilitását veszélyeztető fejlemények azonnali kezelését is.

A PSS CAPE védelmi szimulációs szoftvert világszerte hat kontinens több mint 50 országában használják a nagy közműszolgáltatók (köztük a szomszédos Horvátországban is). A szoftver kulcsfunkciója a rövidzárlatok szimulálása és a védőberendezések reakcióinak bemutatása: 7000-nél is több rendkívül részletes relémodellt tartalmazó könyvtárral és a moduláris védelmi eszközök széles választékával segíti a védelmi mérnököket az összetett hálózati adatok kezelésében, a lehetséges problémák feltárásában és az alternatív megoldások kidolgozásában.