A Kennametal bemutatja a FIX8™ nagyoló esztergarendszerét, lapkánként nyolc vágóéllel.

Az új rendszer a lehető legmagasabb anyagleválasztást kínálja esztergáláshoz a legalacsonyabb vágóélenkénti költségek mellett.

A Kennametal bemutatta a FIX8™ nagyoló esztergarendszert, amely maximális anyagleválasztást biztosít acélban, rozsdamentes acélban és öntöttvasban. A váltólapkánként nyolc vágóéllel a FIX8 rendszer növeli bármely nagyoló megmunkálás termelékenységét, a legalacsonyabb vágóélenkénti költségeket kínálja, miközben akár 15 százalékkal csökkenti a forgácsolóerőt.

A FIX8 lapkánként nyolc vágóéllel rendelkezik, így a legalacsonyabb vágóélenkénti költséget kínálja. Emellett a tangenciális kialakítás sokkal nagyobb terhelést tesz lehetővé, mint a hagyományos konstrukciók.

„A FIX8 az alkalmazások széles skáláját fedi le, beleértve a hosszirányú esztergálást és az oldalazást, amely alkalmas előmunkált, valamint megszakított és erősen megszakított felületekhez” – mondja Matthew Fuerst Kennametal termékmenedzsere, majd hozzáteszi: „A FIX8 képes a közepes fogásmélységtől a nagyolásig, acél és öntöttvas, valamint nehezen forgácsolható anyagok, mint például rozsdamentes acél megmunkálására. Akár 1,4 milliméteres extrém előtolások és akár 12 milliméteres vágási mélységek is elérhetők a FIX8-cal.”

A FIX8 rendszer tangenciális kialakítása egy robusztus rögzítőrendszert tartalmaz, amely biztonságosan behúzza a váltólapkát a fészekbe, és így kiemelkedő stabilitást biztosít. A váltólapka ellenáll a nagy forgácsolóerőknek és rezgéseknek, így optimális megmunkálási eredményeket ér el. A cserélhető keményfém alátét védi a lapkafészket a deformációtól és a sérülésektől.

A FIX8 rendszer precíz 3D hűtőcsatorna kialakítása pontosan oda szállítja a célzott és elegendő mennyiségű hűtőfolyadékot, ahol arra szükség van. Esztergakésenként akár három hűtőfolyadék- fúvóka közvetlenül a lapka homlokfelületére irányul és szabályozza a hőmérsékletet, a forgácslefutást, valamint elősegíti a forgácsképződést. A két különböző ponton lévő hűtőfolyadék- kivezető nyílások a váltólapka hátfelülete felé irányulnak, hogy szabályozzák a hőfejlődést a vágási zónában, és ezáltal növeljék az élettartamot.

A FIX8 rendszer precíz 3D hűtőcsatorna kialakítása pontosan oda szállítja a hűtőfolyadékot, ahol szükség van rá.

A FIX8 kiváló forgácslefutást garantál a közepes megmunkálástól a nagyoló megmunkálásig, miközben növeli a szerszám éltartamát. A lapka kialakítása alacsony forgácsolóerőt és teljesítményfelvételt eredményez, így ideális kis teljesítményű esztergagépekhez is.