AZ ÚJ RENAULT TRAFIC COMBI ÉS AZ ÚJ RENAULT TRAFIC SPACECLASS: A JOBB VEZETÉSI ÉLMÉNYÉRT

AZ ÚJ TRAFIC SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ MODELLCSALÁD

A Renault bemutatja azt az új, két modellt tartalmazó Trafic személyszállító kínálatát, amely minden igényt kielégít. Az új Trafic a számos utas számára kényelmes Combi, vagy a VIP ügyfelek szállítására alkalmas SpaceClass kivitelben kapható. A Trafic modell most erősebb, mint valaha: erőteljesebb megjelenés, optimalizált belső tér, szélesebb motorválaszték és biztonságosabb teljesítmény jellemzi.

Az Új Trafic Combi különösen alkalmas a nagycsaládosok, valamint a személyszállítási szolgáltatásokat nyújtó vállalatok és önkormányzatok számára. Kielégíti megnövelt számú ülőhelyek iránti igényt anélkül, hogy a kényelem és a tárolókapacitás terén kompromisszumot kellene kötnie.

 

Az Új Trafic SpaceClass az igényes vásárlók választása, azoké, akik sokoldalúságot, térkínálatot és exkluzív kényelmet keresnek.

  • A Pérmium belső tárgyalóterű kivitelt többek között a szállítással és a VIP-szállítással foglalkozó cégeknek ajánljuk, a modell ugyanis bőrkárpitozással és az üzleti komfortfokozatra jellemző belső térrel rendelkezik. Kivehető, csúsztatható és kihajtható asztallal és egyedi, csúsztatható forgatható ülésekkel könnyedén egy igazán mobil nappalivá, vagy mobil tárgyalóteremmé alakítható át.
  • Az elvonulásra vágyó ügyfelek a SpaceClass Escapade változatban megtalálják, amire szükségük van. A szabadidő autónak tervezett járműben a 3. üléssor egyszerűen ággyá alakítható (amely akár 1,90 méter hosszú is lehet). Az asztalka és az oldalsó kiegészítő olvasólámpa az autót tökéletes társsá teszi a stresszmentes kiruccanáshoz.

Az Új Trafic Combi és az Új Trafic SpaceClass már elérhető a magyarországi kereskedésekben!

„A 40 év alatt több mint kétmillió eladott járművel rendelkező Renault még szembetűnőbb dizájnnal, teljesítménnyel és biztonsági funkciókkal erősíti meg az ikonikus Trafic modelljét, és ezeket a személyszállító változatokon mutatja be elsőként. A személyszállításra szánt Új Trafic Combi és a VIP-vendégek szállítására szolgáló Új Trafic SpaceClass elegánsabb, kifejezőbb megjelenést kapott, és persze új vezetéstámogató rendszerekkel és szélesebb motorválasztékkal rendelkezik. Tekintettel arra, hogy önkormányzatok és nagycsaládosok, VIP-szállítási szolgáltatással foglalkozók és kalandvágyó ügyfelek számára tervezték őket, mindenki biztosan megtalálja közülük a kedvére valót.

Jean-Baptiste Mauduit, kishaszonjárművekért felelős kereskedelmi igazgató, Groupe Renault.

 

Külső dizájn: több kifinomultság és energia

Az Új Trafic Combi és Trafic SpaceClass eleje elegánsabb és kifejezőbb, teljesen újratervezett, hogy minden ügyfelet – a magán- és a vállalati szférában – egyaránt megszólítson. A full LED C alakú menetfény megújult, míg az autó új Carmin vörös színben is bemutatkozik.


Egy teljesen új, kifejezőbb elülső karosszéria

Az Új Trafic Combi és az Új Trafic SpaceClass a vízszintes motorháztető és a függőleges hűtőrács révén mutatja meg egyedi személyiségét, ami erőteljesebb megjelenést kölcsönöz számukra. Ugyanakkor a diszkrét lökhárító egyfajta kifinomultságot ad az összképnek, míg a karcsú krómozott díszítéssel összekötött új LED lámpák segítenek kiemelni a jármű személyiségét. A C alakú menetfény is megújult.


Teljesen új, Carmin vörös metálfényezés

Az Új Trafic Combi vadonatúj, figyelemfelkeltő Carmin vörös színben kerül a kereskedésekbe. Annak érdekében, hogy a személyszállítási ágazatban mindenki megtalálja a kedvére valót, a Trafic Combi termékcsalád hat másik színben is elérhető lesz: Jégfehér, Fekete metál, Meteor szürke, Éjféli szürke, Magma piros és Highland szürke

Az elegancia jegyében az Új Trafic SpaceClass csak metálfényezéssel érhető el, amelyek felár nélkül választhatók: Fekete metál, Highland szürke, Meteor szürke és Carmin vörös.


Stílusosabb megjelenés

Az új Trafic Combi és az Új Trafic  SpaceClass mostantól 17 colos könnyűfém keréktárcsákkal kerül forgalomba. Az áramvonalasabb megjelenés érdekében az új elektromos oldalsó tükrök és az oldalvédők a választott karosszériaszínhez illeszkednek. Az új megjelenést a ködlámpák körüli krómbetétek egészítik ki.

 

BELSŐ TERVEZÉS: AHOL A TÉR ÉS A MODERNITÁS EGYESÜL

A modell belső tere teljesen megújult. 935 mm-rel a szegmens legnagyobb fejterével rendelkezik. A fedélzeten elérhető 86 literes tárolókapacitást a tárolóhelyek jobb elosztásának köszönhetően optimalizálták. A kétféle hosszúságban kapható Új Trafic Combi és Trafic SpaceClass akár kilenc személy szállítására is alkalmas, és 1,8 m3 űrtartalmú raktérrel rendelkezik.


Élvezetesebb, modernebb belső tér

Az új titánfekete műszerfal, amelyet az ajtópanelekig érő vízszintes szegélyek emelnek ki, a tágasság érzetét kelti. A könnyebb láthatóság érdekében a műszerfal modern, színes kijelzővel rendelkezik. Az új krómozott váltógomb mostantól a klímaberendezés kezelőszerveihez illeszkedik.

Az Új Trafic SpaceClass az elegánsabb kivitelű, exkluzív meteorszürke műszerfalával, valamint az ülések bőrkárpitozásával és a krómozott kormánykerékkel tűnik ki, ezzel is az igényesebb vásárlók igényeinek kielégítését tűzve ki célul.


Ergonomikusabb és kényelmesebb utastér

Az Új Trafic Combi és Trafic SpaceClass belső tere a legnagyobb, 935 mm-es fejteret kínálja. A teljesen új kialakítású, színes műszerfal mostantól nagyobb, jobban látható számlapokkal rendelkezik. A sebességtartó automatika és a sebességkorlátozó kezelőszervei a kormánykeréken kaptak helyet. A figyelmeztetéseket visszajelző lámpákat átrendezték – az üzemanyag szintet jelző lámpa lentebb, a vízhőmérséklet jelző lámpa pedig fentebb került az extra kényelem érdekében. A jobb ergonómia kialakítása miatt a rádió és a multimédia kijelző alatt egy új vezérlőpanel kapott helyet.

Optimalizált fedélzet még jobb tárolóelosztással

A műszerfal tárolóhelyei az Új Trafic Combi esetében elérhetik a 17,7 literes űrtartalmat, az Új Trafic SpaceClass esetében pedig a 13,2 litert. Két új tárolórekesz is van: egy a vezető előtt és egy középen. A rekeszek fedéllel és fedél nélkül is elérhetők, és 2,3 valamint 6 literes (fedél nélkül), illetve 0,8 és 3 literes (fedéllel) kapacitással rendelkeznek. Nem beszélve a Renault Life kesztyűtartó fiókról, amely bőséges, 6,6 literes, könnyen hozzáférhető tárolóhelyekkel büszkélkedhet. Az ajtótároló, amelynek össztérfogata 14,6 liter, amely egy kényelmesebb, nagyobb egységgel rendelkezik az alsó ajtóban (7 liter) és egy kisebb egységgel (0,3 liter), mind a vezető, mind az első utas számára. Középen mostantól egy lapos kartámasz található az ergonomikusabb kialakítás érdekében.

Hossz és tér… lenyűgöző méretek

A kétféle hosszúságban kapható új Trafic Combi és Új Trafic SpaceClass modell a választott felszereltségtől függően 1 és 6 m³ közötti csomagtérrel büszkélkedhet (1 m³ a 2. és 3. sorral rendelkező L1-es hossz esetében; 6 m³ a 2. és 3. sor nélküli L2-es hossz esetében). Akár kilenc személynek is elegendő helyet biztosít anélkül, hogy a csomagtér tágassága tekintetében kompromisszumokat kellene kötni, és épp ez az, amit a kishaszonjárművek és a személyautók tulajdonosai keresnek a maximális helykihasználás és kényelem terén.

EGY LÉPÉSSEL KÖZELEBB A KITERJESZTETT TECHNOLÓGIÁHOZ

Az Új Trafic Combi és Trafic SpaceClass több új technológiát tartalmaz, új 8 colos érintőképernyővel és indukciós telefontöltővel. A csatlakoztathatóságot a legújabb EASY LINK multimédia és navigációs rendszer (Android Auto és Apple CarPlay-kompatibilis) emeli magasabb szintre.

Nagyobb konnektivitás a járművezetők számára

Az új Trafic Combi és Trafic SpaceClass újgenerációs technológiával rendelkezik. Az EASY LINK multimédia és navigációs rendszer, valamint a 8 col átmérőjű képernyő és az indukciós telefontöltő (15 W) lehetővé teszi, hogy egész nap kapcsolatban maradjon a többiekkel.

Ne feledkezzünk meg a céltudatos technológiáról sem

Az új Trafic Combi és Trafic SpaceClass Automata Renault Kártyával rendelkezik. Ez a rendszer a vezető közeledtével, a jármű érintése nélkül nyitja és zárja a járművet. A technológia a kényelmet tartja szem előtt, így fokozza a vezetési élményt a hétköznapokban.

 PRAKTIKUS VEZETÉSTÁMOGATÓ RENDSZEREK A NAGYOBB BIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN

 A valódi nyugalom érdekében az Új Trafic Combi és Trafic SpaceClass a vezetéstámogató rendszerek legújabb generációjával rendelkezik: adaptív tempomat, atív vészfékező rendszer, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és holttérfigyelő rendszer. Egy másik új biztonsági funkció a jobb oldali frontlégzsák, amely két utas számára védelmet nyújt.


A biztonságos vezetés érdekében:

Adaptív tempomat

A rendszer a vezető által kiválasztott sebességen tartja a járművet, miközben az előre beállított követési távolságot tartja az autó és az előtte haladó jármű között. A rendszer 30 km/h és 170 km/h között működik az elülső kamera és radar segítségével. Aktiváláskor a rendszer a motor és a fékek segítségével gyorsít és lassít, így tartja az előre beállított távolságot.

Tempomat sebességkorlátozó és -határoló funkcióval

A jármű a vezető által a kormánykeréken elhelyezett kezelőszervekkel kiválasztott sebességet alkalmazza. A rendszer 30 km/h-tól működik és lejtmenet vezérlő funkciót is tartalmaz.

Aktív vészfékező rendszer gyalogosérzékelővel

A rendszer a radar és a kamera által érzékelt adatok alapján kiszámítja az előttünk haladó jármű távolságát. A rendszer 7 km/h és 80 km/h között használható. A rendszer vizuálisan és hangjelzéssel is tájékoztatja a vezetőt az észlelt veszélyről. Ha a vezető nem fékez eléggé vagy egyáltalán nem fékez, a rendszer automatikusan aktiválja a fékeket.

Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer

A járművezetők vizuális és hangjelzést kapnak, ha irányjelzés nélkül átlépik a záróvonalat vagy a szaggatott vonalat. A rendszer 70 km/h és 180 km/h között működik, és három érzékenységi szinttel rendelkezik.

Holttérfigyelő rendszer

Az új oldalsó tükröket 294 cm²-re bővítették, ezáltal növelve a belátott területet a nagyobb biztonság érdekében. Holttérfigyelővel is felszerelték, amely segíti a manőverezést és a sávváltást.

A rendszer 25 km/h és 140 km/h között működik, és nyolc (a jármű oldalán és hátulján elhelyezett) ultrahangos érzékelőt használ a mozgó tárgyak, köztük a motorkerékpárok észlelésére. Ha egy jármű jelenik meg, LED lámpa jelzi a megfelelő visszapillantó tükörben.

Fáradtságérzékelő rendszer

A 60 km/óra felett aktív rendszer hangjelzéssel és a műszerfalon megjelenő üzenettel figyelmezteti a vezetőt, ha fáradtságot észlel. Az álmosságra történő figyelmeztetés a vezető reakcióinak elemzésén alapul (kormánykerék mozgása, irányjelzők vagy ablaktörlők használata, szünet nélkül eltelt vezetési idő). A rendszer az EASY LINK multimédia rendszeren vagy a műszeregységen keresztül kapcsolható be és ki.

Automata távolsági fényszóróvezérlés

Az új Trafic Combi és Trafic SpaceClass automata távolsági fénszóróvezérléssel rendelkezik. Így a rendszer optimális látótávolságot biztosít anélkül, hogy a többi járművezetőt elvakítanánk. A szélvédőn elhelyezett kamerával már 45 km/h sebességtől használható.

Sebességkorlátozó táblákat felismerő rendszer

Emlékezteti a vezetőt az aktuális sebességkorlátozásra azáltal, hogy a műszerfalon megjeleníti a megfelelő sebességet, és figyelmezteti a vezetőt, ha túllépi a sebességhatárt.

 

A könnyű parkolási manőverezéshez:

 Első, hátsó és oldalsó parkolóradarok

A 10 km/h sebesség alatt aktív első, hátsó és most már oldalsó parkolóradarok tájékoztatják a vezetőt a jármű manőverezési területén lévő akadályok közelségéről. A jelzés hangosabban szólal meg, ahogy a jármű közeledik az akadályokhoz, és folyamatos hangjelzéssé válik, amikor a tárgy kevesebb mint 30 cm-re van.

 

A BLUE DCI MOTOROK KIBŐVÍTETT VÁLASZTÉKA EDC AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓVAL

Az Új Trafic Combi és az Új Trafic SpaceClass mostantól háromféle Blue dCi motorral érhető el, amelyek minden felhasználásra alkalmasak. A Stop & Start technológiával rendelkező motorcsalád megfelel az Euro6DFull szabványok legújabb előírásainak.

Blue dCi motorok a széleskörű felhasználáshoz igazítva

A belépőszintű új Blue dCi 110 motorhoz 6 sebességes manuális sebességváltó jár. A következő az új Blue dCi 150, amely 5 lóerővel erősebb elődjénél, és 6 sebességes manuális vagy 6 sebességes duplakuplungos EDC automata sebességváltóval érhető el. Végül a Blue dCi 170 motor kizárólag 6 sebességes duplakuplungos EDC automata sebességváltóval kapható.

 EDC sebességváltó: kényelem, üzemanyag-hatékonyság, reszponzivitás

A hatfokozatú duplakuplungos EDC automata sebességváltó, amely a 150 LE és a 170 LE motorokhoz is elérhető, további kényelmet és reaktivitást biztosít, garantálva a zökkenőmentes és gyors váltást a sebességfokozatok között.

Működése a páratlan és páros fogaskerekek váltakozásával, valamint a fogaskerekek számának és irányának előválasztásával történik.