A MINDEN ÍZÉBEN MEGÚJULT RENAULT KANGOO VAN: SPORTOS FELÉPÍTÉSŰ, DINAMIKUS ÉS INNOVATÍV KISHASZONGÉPJÁRMŰ

A RENAULT A MINDEN ÍZÉBEN MEGÚJULT KANGOO-VAL FORRADALMASÍTJA A KISFURGON SZEGMENST

Ezt a sportos és dinamikus stílusú, innovatív furgont elsősorban olyan igényes vállalati flották, kereskedők, és üzlettulajdonosok részére tervezték, akik az üzleti igényeiket kielégítő, személyre szabott, innovatív, a legújabb műszaki vívmányokkal ellátott járművet keresnek. A megújult Kangoo Van-t – amely kétféle hosszúságban lesz elérhető – a franciaországi Maubeuge-ben lévő Renault üzemben készül. 2021 júniusától forgalmazzák majd Európában és világszerte.

„A megújult Kangoo Van egyik legelentősebb újítása a Renault “Open Sesame” megoldása, ami a piacon az elérhető legnagyobb oldalsó raktérnyílást biztosítja a jármű vezetőjének.

Az új modell megőrzött néhányat a legjobb tulajdonságaiból például a karosszéria- és motortípusok páratlan választékát nyújtja. A külső kialakítás robosztus, a belseje viszont egy személygépkocsiéval vetekszik. Ez a kisáruszállító az egész világon népszerű lesz. A megújult Kangoo Van az a modell, amivel a praktikus megközelítésű újításokat, a legújabb vezetéstámogató rendszerekre vágyó, és ezen felül a kényelmet, és a teljes egészében elektromos motorral működő gépjárműveket kereső vevőket szólítja meg a Renault.”

Jean-Louis Wiedemann, a Renault-csoport kisméretű furgonokért felelős kereskedelmi igazgatója.

A megújult Kangoo Van: 7 jellemző, amelyet érdemes megjegyezni

 • A rakodás könnyű! Az „Open Sesame by Renault” megoldás kulcsa, hogy a Renault a jobb oldali B-oszlop elhagyásával egy 1 466 mm-es oldalsó raktérnyílást alakított ki.
 • Variálható belső Renault polcrendszer, egy tető alá felszerelt tartóval, melynek segítségével hosszú tárgyak is könnyen szállíthatók.
 • Akár 3,9 m³ befogadóképesség, amivel még az alapmodell is kategóriájának legjobbja.
 • Sportos külső kialakítás markáns első profillal.
 • Modern belső kialakítás, 60 liternyi hasznos méretű, könnyen hozzáférhető tárolórekesz.
 • A jármű egy- és kétszemélyes utasüléssel is rendelhető.
 • Tizenkét új vezetéstámogató rendszer biztosítja, hogy a vezető teljes nyugalomban uralja menet közben a járművet. (Pl.: Aktív vészfékező rendszer, RENAULT PILOT Forgalmi és Autópálya Asszisztens, Kamerás belső visszapillantó tükör; Oldalsó parkolóradarok…)

A megújult elektromos Kangoo Van E-TECH Electric 2022 első hónapjaiban kerül kereskedelmi forgalomba

2011-es debütálása óta a Kangoo Van Z.E. az értékesítési adatok alapján Európa első számú elektromos kisfurgonja. Már több mint 58.000 elektromos Kangoo Van Z.E. fut Európa útjain, üzemanyagfelhasználás szempontjából maximális hatékonysággal és nulla emisszióval. Piacvezetői pozíciójának fenntartására a Renault 2022 elején vezeti be a megújult Kangoo Van E-TECH Electric 100%-ban elektromos kisáruszállítót.

A jármű 75 kW-os, elektromos motorral van felszerelve, az azonnali forgatónyomaték a 245 Nm-t is elérheti. A megújult Kangoo Van E-TECH Electric  két üzemmódot is lehetővé tesz. Az Eco mód (max. 55 kW teljesítmény) az optimális energiafelhasználást biztosítja, a normál üzemmódból (max. 75 kW teljesítmény) pedig a legjobb teljesítmény és nagyobb végsebesség hozható ki.

A kisfurgon kétféle hosszúságban kapható: normál (L1) és MAXI (L2 -hosszú) változat. Valamennyi megújult Kangoo Van E-TECH Electric 44 kWh-s lítium-ion akkumulátorral van felszerelve, mellyel kb. 265km-t* lehet levezetni egy töltéssel, amire befolyással lehet, a vezetési stílus, az útviszonyok és a külső hőmérséklet.

A gépjármű teljesen feltölthető:

– 2 óra alatt egy nyilvános töltőpontról (22 kW Chameleon töltő).

– 4,5 óra alatt egy 11kW-os töltőről  (háromfázisú 16A-s töltő).

– 7 óra alatt egy wallbox-ról (7,4 kW-os egyfázisú töltő).

– 19 óra alatt egy megerősített háztartási dugaljból és

– 26 óra alatt egy hagyományos háztartási csatlakozóból.

75kW-os gyorstöltővel a gépjármű 42 perc alatt 80%-ra tölthető (azaz 30 perc alatt 150 km hatótávolság érhető el).

A Megújult Kangoo Van E-TECH Electric számos kapcsolódó szolgáltatást tesz elérhetővé, amit kizárólag elektromos gépjárművekhez fejlesztettünk ki: ilyen az töltés programozása, az előfűtési -hűtési program, a közeli töltőpontok keresése funkció vezetés közben, vagy az aktuális tölttöttségi szinttel elérhető célállomások kijelölése.

* A végleges homoligázicó még folyamatban.

 

KÉT, A KISÁRUSZÁLLÍTÓKNÁL MINDEDDIG PÁRATLAN, NAGY JELENTŐSÉGŰ INNOVÁCIÓ

A megújult Kangoo Van ismét forradalmasítja a szakemberek munkáját. A két legfrissebb újítás pont olyan okos, mint amennyire praktikus: a rakomány be- és kirakodása, valamint a hozzáférés a rakományhoz ezeknek köszönhetően könnyebb lett, mint valaha!

Az Open Sesame by Renault: a piacon elérhető legszélesebb oldalsó raktérnyílás a maga 1.446 mm-es szélességével.

A karosszéria jobb oldali B-oszlopának megszüntetésével a maga 1.466 mm-vel a megújult Kangoo Van-nek van a piacon legszélesebb oldalsó raktérnyílása. Ez a méret duplája a korábbi verziónak.

A városi körülmények között kiemelkedően praktikus és kényelmes megoldás a legújabb, Open Sesame by Renault: szűk parkolóhelyen (városi utcákon, autóparkolókban stb.) sokkal kényelmesebb a rakományt az oldalsó raktérnyíláson keresztül be- és kirakni, mint a hátulsón.

Olyan újítás ez, ami általánosan el fog terjedni, sőt megkockáztatjuk, hogy a jövőben egyenesen kötelező jellemzője lesz az ilyen típusú járműveknek.

Megjegyzés: Az Open Sesame by Renault megoldás a magyarországi forgalmazás indításakor minden Pack Comfort felszereltségű modellen széria, de később ez opcióvá válik. Fontos még, hogy ez a technológia csak egyszemélyes utasüléssel és L1-es (normál hosszúság) kivitelben érhető el. Az Új Kangoo Van E-TECH Electric verzión is elérhető lesz!

További érvek a jármű mellett:

 • Az első utasülés ajtaja egészen 90°-ig kinyitható
 • Az egész rakodóterület könnyen hozzáférhető
 • A lehajtható utasüléseknek és a kihajtható válaszfalnak köszönhetően akár 3,05 m hosszú rakodófelület is kialakítható
 • Az utasülés ajtaja és a tolóajtó bármilyen sorrendben nyitható és csukható.
 • Az utasülés két rögzítő gyűrűvel van felszerelve, hogy a rakományt még biztosabban rögzíteni lehessen.


Renault polcrendszer: egyedülálló innováció a hosszú tárgyak raktérben való elhelyezésére

A megújult Kangoo Van további újításokat is tartalmaz, mint például az utas feletti behajtható és lezárható Renault polcrendszer. Ennek segítségével bővíthető a rakomány szállítására kialakított területet oly módon, hogy hosszabb (normál (L1) változatban 2 méteres, a hosszabb (L2 – MAXI) furgonváltozatban pedig 2,5 méteres) tárgyak is elhelyezhetők a belső térben.

Az elem több célra alkalmas (létrák, csövek stb. elhelyezésre), melyek így anélkül elférnek, hogy útban lennének. Biztonságos és kényelmes módon biztosítható több hely a rakomány vagy az utasok számára.

A polcrendszer 30 kg-ig terhelhető, és nem kell a kialakítás miatt figyelnünk a parkolóhelyeken vagy alagutakban gyakori magasságkorlátozásokat.

Megjegyzés: A könnyen rögzíthető Renault polcrendszer függetlenül attól, hogy az autó jobb- vagy balkormányos csak a jármű jobb oldalára építhető be.

További érvek a jármű mellett:

 • A Renault polcrendszer felhajtható, ha nincs rá szükség
 • Az itt tárolt tárgyak lopással és az időjárás viszontagságaival szemben egyaránt védve vannak
 • A tetőcsomagtartóval ellentétben ez a kialakítás nem okoz a légellenállásból fakadó zajt, nem rontja az energiahatékonyságot.
 • A beépített rögzítőkapoccsal a szállított rakomány erősebben leszorítható.
 • Az utasülést álló helyzetben továbbra is használni is lehet. Szemben azokkal a megoldásokkal, amikor a hosszú tárgyak szállítására csak a padlózaton nyílik lehetőség a válaszfal kiiktatása és az ülés lehajtása árán.

Ez a kialakítás a teljes, zárt válaszfallal és egy- vagy kétszemélyes utasüléssel szerelt verzióknál is elérhető!

Tudta?

1997-es piaci bevezetése óta a Kangoo Van élen járt az innovációban: ez volt az első tolóajtós, 1/3 – 2/3 arányban asszimetrikusan nyitható hátsó ajtós – kisfurgon. Az első, melynél a kihajtható válaszfalnak és a lehajtható utasülésnek köszönhetően hosszított, sík padlózat alakítható ki. A Kangoo Van volt az első, amelynek pad-szerű utasülései egyetlen mozdulattal a raktérrel egy szintben lévő sík padlózattá alakítható. A Renault 1997 óta 4,2 millió Kangoo Van-t értékesített a világ 70 országában.

ERŐTELJES, SPORTOS KÜLSŐ KIALAKÍTÁS

A megújult Kangoo Van a korábbiakhoz képest erőteljesebb, sportosabb formával büszkélkedhet. A bordázat vízszintes a motorháztetőn, a modell frontrészének az alja merőleges, az oldalak formázottak. A megjelenését krómozott fényszórókerettel és minőségi kidolgozással tették még vonzóbbá. A flottatulajdonosok, szakemberek és vállalkozók körében jó ismert és elismert energikus vonalvezetés visszatért ezzel a modellel.

 

 A furgon első profiljának egyedi kialakítása merészebb

A jármű elejét teljesen áttervezték és függőlegesebbé tették a hűtőrács és az első lökhárító közötti krómozott díszítéssel. A C alakú LED lámpák – amelyek mára a Renault márka egyedi jellemzőjélvé, védjegyévé váltak – a Renault kishaszongépjármű palettájának többi tagjával, az Alaskan-nal, a Master-rel és a Trafic-kal együtt a Kangoo-nak is agilisabb és dinamikusabb külsőt kölcsönöznek.


Teljesen új kialakítású oldalfal

Formázott oldalaival és erőteljes vállaival a megújult Kangoo Van megjelenése a legkevésbé sem hagyományos, doboz jellegű. A vízszintes vonalak és a hajlított, döntött hátsó ajtók adinamikus megjelenést kölcsönöznek a járműnek.


A korábbinál robusztusabb és szélesebb hátsó profil

A megújult Kangoo Van hátsó profilja kiegyensúlyozottabb arányokat mutat, megalapozottabbnak, stabilabbnak hat.  A keréknyom praktikus okból, a nagyobb rakodótér elérése érdekében lett szélesebb.  A megújult vizuális jellemzőkkel, és a márkára LED-es hátsó lámpáival megjelenése modernebb, frisebb lett.


A minőségi megjelenést a csúcsminőségű kivitelezés eredménye

A megújult Kangoo Van a teljes külső megformálásában kategóriát ugrott, melyről a fémfelületek megformálása, a részletekbe menő, elegáns kidolgozások (pl. krómbetétek a hűtőrácsban) tanúskodnak. Az ablaktörlőket és az ablaktörlő folyadék fúvókáit a motorháztető diszkrétek rejti el, a parkolóradart az első lökéshárítóba építették be. A rádióantenna rövidebb, csupán 300 mm. Választható, színre fújt ajtókilincsek és 16 colos felnik teszik a szemnek még tetszetősebbé ezt a modellt.

 

A furgon hét színben kapható, mindenki megtalálhatja a kedvencét

A megújult Kangoo Van színskála két új színnel gazdagodott: Carmin vörös és Kavanszit kék. Kapható még Ásványfehérben, Éjféli szürkében, Kassziopeia szürkében, Highland szürkében és Fényes feketében.

Természetesen flották megrendelése esetén a járművek színét a megrendelő arculatához igazítják.

 

A látást és láthatóságot javító változtatások, full LED lámpák

Az oldalsó tükrök szélesebbek (35 mm-rel hosszabbak és 22 mm-rel szélesebbek), mint korábban. Hátrafelé így a látómező 35%-kal nőtt. A megújult Kangoo Van normál változatnál LED-es oldalsó lámpák vannak elől és hátul is.  Ennek előnyei vitathatatlanok: nem kell égőt cserélni és az üzemanyagfelhasználás hatásfoka 100km-ként 0,04L-rel, azaz km-ként, 1g CO2-vel javul.

A full LED első fényszórók 350 m-es látótávolságot garantálnak, de a kanyarkövető LED-es ködlámpák is komoly segítséget jelentenek a biztonságos úttartáshoz.

 

Automata távolsági fényszóróvezérlés

A megújult Kangoo Van automata távolsági fényszórókkal (érzékelő által szabályozott távolsági fényszóró – tompított fényszóró váltás) készült az optimális látótávolság biztosítására, a fényszóró – ennek köszönhetően – a forgalomban résztvevő többi gépjárművezetőt sem zavarja.

 

ÁRAMVONALAS, MODERN BELSŐ KIALAKÍTÁS

 A megújult Kangoo Van belső tere is modernebb, színvonalasabb lett. A vízszintes műszerfal mintha az ajtópaneleken folytatódna. Az üléseket a korábbiakhoz képest sokkal nagyobb igénybevételhez optimalizálták. A vezetőfülke hangszigetelése is jobb lett így – a kisebb zajszintnek köszönhetően – a vezetés kényelmesebb, hosszú távon kevésbé kimerítő. A 60 literes tárolóhelyével – a modell ezzel az adottsággal jelenleg kategóriája legjobbja – a kétszemélyes utasüléssel szerelt változat még praktikusabb kialakítású lett.


A kényelmes kialakítás

Az utastér belsejét vízszintes műszerfallal, és a legfőbb vezérlőfunkcióknak helyet biztosító új kormánykerékkel újították meg. A szín és textúra kifinomult játéka a belső teret egy kategóriával magasabb szintre emelte. Változattól függően a kilincseket, a kormánykerék-kijelzőket, a váltót, a műszerfal légbeömlőit és a 8” EASY LINK multimédia érintőképernyőt krómozott díszítés teszi tetszetőssé. A külön klímaszabályzók és a kétzónás automatikus klímaberendezés segítségével a gépjárművezető és az utasok is beállíthatják utastér részükre a számukra optimális hőmérsékletet.


Ergonomikus ülés a gépjárművezető számára

Mivel a hivatásos gépjárművezetők esetenként nagyon hosszú időt töltenek az utakon, a megújult Kangoo Van a járművezetők alkatához igazodik. Az ülések magassága, mélysége, és most már a deréktámasz is állítható: a mélység +/- 40 mm-rel, a magasság +/- 30 mm-rel módosítható. A kormánykerék magassága eddig is állítható volt, de mostantól – további kényelmi lehetőségként – a mélysége is állítható +/- 25 mm-rel. Az ajtó 90°-os nyithatóságának köszönhetően, a vezetőülésbe nagyon könnyű beülni.

A vezetés közbeni biztonság javítása érdekében a megújult Kangoo Van „Wide View” holttércsökkentő tükörrel van felszerelve, mely segítségével látni lehet mi történik az autó oldalán a jobboldali holttérben, így akár egy forgalmi csomóponton is teljes biztonságban lehet áthaladni. Legvégül pedig elektromos parkolófék is helyet kapott az autóban, mely a kényelem mellett helyet szabadít fel a vezetőfülkében.


Nagy igénybevételre készült, megerősített teherbírású ülések

A bevont üléseket erősebb habbal és textíliával látták el, hogy a vezetéssel töltött idő kényelmesebb legyen. Választható a megerősített kárpitozás is, ha valószínűsíthetően a szokásosnál nagyobb lesz az igénybevétel amiatt, hogy a gépjárművezető állandóan ki- és beszáll. Az utasülések sík padlóvá hajthatók le, a két plusz rögzítőgyűrű segítségével pedig erősebben és stabilabban lehet rögzíteni a rakományt.


Bőségesen áll rendelkezésre könnyen hozzáférhető tárolóhely

A megújult Kangoo Van utasterében 60 l űrtartalmú tárolórekesz található, ebből:

 • A felső rakodópolc (19.4 l)
 • A központi műszarfalnál lévő tárolórekesz (5 l)
 • Az ajtón lévő tárolórekeszek (2x 2.7 l), kiegészítve a 2x 0.75 l-es pohártartóval
 • Vezetőoldali zárható tárolórekesz (1.5 l)
 • Utasülés alatti tárolórekesz (10 l)

Az utastérben lévő tárolórekeszeket úgy alakították ki, hogy könnyen hozzájuk lehessen férni vezetés közben vagy kiszállás során. Az is szempont volt, hogy az utasok holmijukat biztonságban, a kíváncsi tekintetek elől rejtve tárolhassák.

Megjegyzés: Egy legalább annyira zseniális, mint amennyire praktikus 7 l-es, úgynevezett Renault Life fiók váltja ki a hagyományos kesztyűtartók funkcióját.. Amikor a fiók kinyílik, tartalma még a gépjármű vezetőjének is átlátható, könnyen hozzáférhető.


Kétszemélyes utasülés – mobiliroda kialakítással

A megújult Kangoo Van-ben akár három utas is ülhet elől. Hogy még kényelmesebb legyen, a kisáruszállító mobil irodává is átalakítható a középső ülést előre döntésével, ami asztalként funkcionál egy A4-es méretű iratcsiptetővel és egy pohártartóval ellátva. A járművezető mobil irodaként, vagy az ebédjének elfogyasztására alkalmas asztlaként is használhatja.


Akusztikus kényelem a lélek nyugalmáért

Az autóban töltött idő kényelme és a fáradtság csökkentése érdekében a megújult Kangoo Van-t úgy alakították ki, hogy a zajok zavaró hatását minimálisra csökkentsék: megerősítették a műszerfal és az ajtólapok hangszigetelését, hangcsökkentő motorházat, 11%-kal vastagabb ablakokat építettek be, polifoam-os párnázást alkalmaztak stb. Két-két új hangszóróval javították a hanghatást: kettőt az ajtópanelekbe, kettőt pedig a szélvédő aljára helyezve. Átalakították a légcsatornákat, hogy az oldalsó és a központi légcserélők közötti áramlás egyenletesebb legyen. A külső szennyezőanyagok bejutásának megakadályozása érdekében a megújult Kangoo Van újrahasznosított levegőt hasznosító légkondicionálóval és beépített pollenszűrővel is el van látva.


A magasabb hőkomfortért

A magasabb hőkomfort érdekében az átalakított levegőcsatornák az oldalsó és a központi (középen haladó) légáramlások jobb eloszlását teszik lehetővé. Hogy a külső szennyezőanyagok ne juthassanak az utastérbe, a megújult Kangoo Van-ben levegő-visszakeringető és pollenszűrő is van a légkondicionáló rendszerben.

A két különböző vezérlési módszernek köszönhetően, a kétzónás automatikus légkondicionáló rendszer a járműben utazók (gépjárművezető és utas) által egyedileg igényelt hőmérsékletet tartja fenn azok közvetlen környezetében.


RAKODÁSI TERÜLET: HELY A MÉRHETŐN TÚL IS

 Alapváltozatában a megújult Kangoo Van páratlan, 3,9 m³ rakomány-elhelyezési lehetőséget biztosít. Legnagyobb hasznos terhehetősége 600 – 800 kg (Megnövelt teherbírás opcióval) az L2-es, MAXI verziónál pedig közel 1 tonna. A modell által vontatható legnagyobb tömeg 1.500 kg lehet.


Iparági szinten első a méretében

A megújult Kangoo Van L2-es, MAXI változata 864 mm széles tólóajtójával, és maximális raktérhosszt (3 548 mm) tekintve is a legjobb szegmensén belül. Raktér térfogata (befogadó képessége) 4,2 – 4,9 m³ közötti. Az alapváltozat (L1) rakterének térfogata 3,3 – 3,9 m³ közötti. A rakodást egy 1/3 – 2/3-os aszimmetrikus hátsó ajtó teszi könnyebbé, amely ráadásul 90° – 180° fokos szögben is nyitható. Ennek köszönhetően a rakomány könnyen hozzáférhető még olyankor is, ha a gépjármű mögött alig van hely a pakolásra.


Biztonságos rakodási terület

Az új ajtók jobban ellenállnak a behatolási- és a lopási kísérleteknek Egy extraként választható megerősített zárszerkezet még ennél is magasabb szintű védelmet biztosít: a belső ajtó zárkioldó vezérlői csak akkor aktiválódnak, ha az Automata Renault Kártyát érzékelik, vagy a háromgombos kulcsot használják. Így, ha a fülkébe sikerül is illetéktelennek bejutnia, a raktér (mely 100%-osan lemezelt) továbbra is zárt és védett marad.


Moduláris, személyre szabott megoldások a szakembereknek

A megújult Kangoo Van két karosszériahosszban – normál (L1) és hosszú (L2 – MAXI) – és kétfajta válaszfallal kapható: Teljes, zárt, és rácsozott, kihajtható. Az összeállítás a kívánt (1 vagy 2) utasüléstől függ, illetve a felszereltségi szinttől függ. A megújult Kangoo Van-nél a legspeciálisabb átalakítások is lehetségesek, mint pl. hűtős vagy műhelyautós átalakítás.

 

A LEGÚJABB GENERÁCIÓS KONNEKTIVITÁSI- ÉS EGY ÚJ MULTIMÉDIÁS RENDSZER EGY JÁRMŰBEN

 A megújult Kangoo Van élvezetesebbé teszi az autóban eltöltött időt, ezzel a munkanapokat is: a jármű kapcsolatot létesít köztünk és a külső világ között. A modell az új 8” EASY LINK multimédia rendszerrel érhető el.


Három multimédiás lehetőségből lehet választani

A megújult Kangoo Van három lehetséges multimédia felszereltséggel kapható:

 • R&GO funkciós DAB-os rádió Bluetooth kapcsolattal. Az R&GO alkalmazás hozzáféréssel rendelkezik a vezető okostelefonos lehetőségeihez
 • Az EASY LINK multimédia rendszer navigációval és anélkül is kérhető. A 8 colos kijelző a műszerfalba van építve. Csatlakozó szolgáltatások, automatikus frissítések használata és személyre szabása annyira egyszerű, mint egy okostelefoné. Kompatibilis Android Auto és Apple CarPlay rendszerrel. Az EASY LINK hangvezérlést is támogat, de sajnos magyar nyelven nem érhető el, csatlakoztatható továbbá bármely multimédiás, navigációs, szórakoztató információs lehetőséghez vagy a vezetéstámogató rendszerhez. A gépkocsivezetők a kormánykerék, az érintőképernyő gombjai használatával vagy audio parancsokkal irányítva indíthatnak és fogadhatnak telefonhívásokat, hallgathatnak meg, vagy diktálhatnak le szöveges üzeneteket.


Az okostelefon jól érzi magát a „fedélzeten”

Egy okostelefon tartó révén, mely – függően attól, hogy a gépkocsivezető jobb- vagy balkezes – a gépkocsivezető előtt jobb- vagy baloldalra is elhelyezhető. A mobil irodaként is használható belteret egy 15 W–os indukciós telefontöltő teszi teljessé és korlátlanná. A telefonon töltöttségi állapota a multimédia kijelzőn látható. Amint a telefon feltöltődött, a töltés magától leáll, kiküszöbölve ezzel a túltöltődés veszélyét.


Három USB csatlakozó és három 12 V-os dugalj is rendelkezésre áll

A kiválasztott változattól függően a megújult Kangoo Van-ben akár három USB csatlakozó is lehet: kettő a kormány fölötti tárolóban, és egy a multimédia kijelzőn vagy a rádión helyezkedik el.

A három 12 V-os csatlakozót az autó több pontján – tudatosan megtervezve – helyeztük el: a kormánykerék fölötti zárható tárolóban, a központi konzolban és a raktérben (ez az akkumulátoros szerszámok feltöltését szolgálja).


Biztonságos és egyszerű a bejutás az Automata Renault Kártyával

A kocsifeltörések megakadályozása érdekében a hátsó- és oldalajtókon nincsenek kulcslyukak. Az Automata Renault Kártyával biztonságosan és könnyen nyitható a jármű anélkül, hogy a vezetőnek használnia kellene a kezét.  Pusztán a járműtől való távolságával szabályozhatja a műveletet. Az is a vezető életét könnyíti meg, hogy slusszkulcs nélküli is adható gyújtás, ráadásul a csomagtér az utastértől külön is nyitható stb. A kártyának köszönhetően a vezetőnek nem kell levennie a munkavégzéshez használt biztonsági kesztyűt vagy keresgélnie a kulcsot, ha ki akarja nyitni vagy be akarja csukni a furgont.

 Tudta? A csatlakoztatott navigációnak köszönhetően a megújult Kangoo Van lehetővé teszi, hogy a vezető rákeressen aktuális az üzemanyagárakra, Google-kereséseket végezzen, és tartózkodási helyének térképe automatikusan frissüljön stb.


TUCATNYI, ÚJGENERÁCIÓS VEZETÉSTÁMOGATÓ RENDSZER

 A tizenkét, opcióban választható új vezetéstámogató rendszer segítségével a megújult Kangoo Van a korábbiakhoz képest is könnyebben és biztonságosabban vezethető: a vezetéstámogató rendszerek precíziós segítséget nyújtanak minden, munkához kapcsolódó vezetési feladat kapcsán. A közeljövőben, az önvezető technológia is elérhető lesz minden modellen.

 Hogy nyugodtan teljen az utazás

 • A követési távolságra figyelmeztető rendszer a műszerfalon figyelmeztet a saját és a közvetlenül előtte haladó gépjármű közötti túlságosan alacsony távolságra, megkönnyítve ezzel a biztonságos követési távolság beállítását.
 • A sebességszabályozó (tempomat) és sebességkorlátozó (lejtmenet-vezérlővel) rendszer arra szolgál, hogy a modell sebességét a vezető által kiválasztott sebességre beállítsák, illetve e sebességhatáron belül tartsák a kerékbe szerelt kontrollmechanizmusok segítségével, melyek még a lejtőn lefelé menet közben is érvényesülnek.
 • Az adaptív tempomat a gépjármű sebességét szabályozza, és – a kiválasztott sebességtől és követési távolságtól függő – biztonságos követési távolságot tart az azonos sávban közvetlenül előtte haladó gépjárműtől.
 • A RENAULT PILOT Forgalmi és Autópálya Asszisztens az adpatív tempomat működésté ötvözi a sávközép tartó rendszerrel, illetve továbbá kiegészül Stop&Go funkcióval is. A rendszer csak automata váltóval szerelt verziók esetén elérhető és az első lépést jelenti a valós önvezetés felé.

A könnyebb parkolásért

 • A 10 km/h-s sebesség alatt aktív első, hátsó és oldalsó parkolóradarok jelzik a gépjárművezetőnek, ha akadályok tűnnek fel a jármű közvetlen közelében. A vizuális jelek és a csipogó hangok egyre erőteljesebbé válnak, ahogy az akadály közelebb kerül majd folyamatossá válnak, ha a tárgy már csak 30 cm távolságon belülre kerül. A rendszer igény esetén a műszerfali panelen, illetve a multimédia kijelzőn ki- és bekapcsolható.
 • A Renault Park Assist, félautomata parkolóasszisztens) rendszer segít leparkolni a járművet oly módon, hogy megtalálja a megfelelő helyet a szükséges manőverhez (merőleges, párhuzamos és halszálka). A rendszer kezeli a kormányt, mialatt a gépjárművezető a sebességet, fékezést, és az előre/hátra irányváltoztatást kezeli.
 • A manőverezéshez a megújult Kangoo Van-re felszerelhető első és hátsó tolatóradar vagy tolatókamera is. A tolatókamera képe alapvetően a 8” EASY LINK multimédia rendszer kijelzőjén jelenik meg, de ennek hiányában a belső visszapillantó tükörben is képes megjelenni, így az is megvásárolhatja a tolatókamerát, akinek nincs szüksége multimédia rendszerre.

Mindenkinek biztonságosabb az utazás

 • A megújult Kangoo Van-nél is elérhető a kamerás belső visszapillantó tükör. Ilyenkor a hagyományos belső visszapillantó tükör helyén egy 5”-os kijelző található, ami előrehaladáskor folyamatosan mutatja a jármű mögötti területet. A kamera a hátsó ajtók fölött helyezkedik el, így semmi sem gátolja a tökéletes képet, ráadásul tetőcsomagtartóval is kompatibilis.
 • A sávelhagyás jelző (Lane Departure Warning) rendszer a műszerfalon villogó jelzéssel figyelmezteti a járművezetőt, ha a gépjármű a folyamatos vagy a szaggatott vonalat (irányjelző használata nélkül) átlépi. A rendszer 70 – 180 km/h közötti sebességtartományban működik. A sávtartó rendszer (Lane Keeping Assist) ezt követően korrigálja a gépjármű útvonalát, hogy a saját sávjában tartsa.
 • Az aktív holttérfigyelő rendszer (Active Blind Spot Monitoring) 70 – 180 km/h menetsebességnél működik. Ez az alap holttérfigyelő rendszer továbbfejlesztett verziója, hiszen korrigálja a jármű útvonalát, ha oldalról egy másik járművel való ütközés veszélyes fenyegeti.
 • Az aktív vészfékező rendszer gyalogos- és kerékpáros érzékelővel (Active Emergency Braking) figyelmezteti a vezetőt az álló vagy mozgó akadályokkal történő ütközés veszélyére, és ennek hatására fékez vagy szükség esetén akár vészfékez is, amennyiben a jármű vezetője ezt elmulasztaná megtenni. A 7 – 80 km/h-s sebességi sávban működő rendszer éjjel és nappal egyaránt észleli a mozgó gyalogosokat és kerékpárosokat. A rendszer kereszteződés megközelítése esetén 30 és 170 km/h sebességhatár között észleli a mozgó gépjárműveket és a vele ellentétes irányban haladó járműveket.
 • A sebsségkorlátozó táblákat felismerő rendszer a megfelelő sebesség kijelzésével a műszerfalon emlékezteti a gépjármű vezetőjét a mindekori sebességhatárra és figyelmezteti annak túllépésére.
 • A fáradtságérzékelő rendszer 60 km/h-s sebességtől figyelmezteti a vezetőt, ha annak álmosságát/fáradtságát észleli. Ilyenkor hangjelzést ad ki, és üzenetet jelenít meg a műszerfalon. A fáradtságérzékelés a gépjárművezető reakcióinak – a kormánykerék mozgása, az irányjelzők- vagy törlőlapátok használata, pihenés nélküli vezetési idő – elemzésén alapul.
 • A megújult Kangoo Van a kamionok által okozta menetszél lökést kiegyenlítő utánfutó stabilizátorral (Trailer Swing Assist) is rendelkezik, mely a kamionok menetszele, az oldalról fújó szél, vagy az út egyenlőtlenségei miatti ütődések hatását segít enyhíteni.
 • Legvégül pedig az Extended Grip tapadássegítő rendszer (négyévszakos gumiabroncsokkal) segíti a gépjármű kezelését, stabilizálását lejtőkön és más egyenetlen felszíneken (pl. havas, sáros talajon, építési területen).