A háziállatok egészsége és jóléte a csúcstechnológiás épületvezérléssel

Az Egyesült Királyság legnagyobb kisállat-ellátási lánca jelentős energiamegtakarítást ért el a teljes kiskereskedelmi hálózatában, miközben az ideális állatjóléti feltételek mindenkori fenntartását is képes biztosítani.A Pets at Home mind a 450 üzletében energiahatékonyság-szabályozó rendszereket telepített a légkondicionálókhoz. Mindegyik rendszert a wantagei Ignite Energy energiagazdálkodási tanácsadó tervezte, a HMS Networks Intesis átjáróján alapuló szabványos sablont használva, amiket az integrációs megoldásokat szolgáltató Consyst telepített. Különböző gyártóktól származó légkondicionáló megoldások kombinációja A Pets at Home üzletek különböző gyártók – például Daikin, Mitsubishi Electric, Toshiba, stb.  – klímaberendezéseit használják.

A Consyst az Intesis átjárókat használta a légkondicionálókról származó valós idejű információk lekérdezésére, valamint a működés gyártótól független vezérlésére. «Az Intesis átjárót a légkondicionálóról látjuk el árammal, ami egyszerű telepítést tesz lehetővé – jelentette ki Lior Golani, a Consyst igazgatója. – Az előre meghatározott információkat az átjárókból kiolvasva az integrátor könnyen megismételheti a konfigurációt különböző egységeken és helyszíneken, ami sok időt takarít meg az üzembe helyezés során.» Ez az egyszerűség lehetővé tette a Consyst számára, hogy minden rendszert gyorsan és hatékonyan telepítsen. Valójában a teljes fiókhálózatot kevesebb mint 18 hónap alatt korszerűsítették, minimálisra csökkentve ezzel a Pets at Home normál működésének megakasztását. Az állatjóléti feltételek biztosítása Üzembe helyezése után az átjáró folyamatosan továbbítja a központi vezérlőnek az olyan fontos információkat, mint az üzemállapot és a hibakódok.

 

Nagyon fontos körülménynek számított, hogy minden üzlet rendszere több hőmérséklet-érzékelőt és vezérlőt tartalmazzon, amelyek biztosítják, hogy a háziállatok szigorú jóléti feltételeit mindig be lehessen tartani. «Az egyes üzletek hőmérsékletének megfigyelése és szabályozása jelentősen csökkentette az energiafogyasztást, és ami nagyon fontos, optimális jóléti feltételeket biztosít a háziállatok számára» – tette hozzá Lior. A Pets at Home így már energiahatékony üzletekkel rendelkezik, az Ignite és a Consyst pedig továbbra is együttműködik velük, hogy további intézkedéseket dolgozzanak ki, és az energia hatékony kezelését minden szinten biztosítsák. Intelligens átjárók A HMS Intesis átjáró megoldásai gyakorlatilag az összes gyártó meglévő eszközeinek és berendezéseinek csatlakoztatását lehetővé teszik, függetlenül attól, hogy milyen protokollt vagy hálózati technológiát használnak. Ez azt jelenti, hogy még a legösszetettebb épületautomatizálási projekt minden eleme is integrálható egyetlen egységes rendszerbe. 

Az átjáró nyílt szabványok vagy szabadalmaztatott protokollok általa kommunikál, és számos protokollfordítót, valamint klímaberendezés interfészt is tartalmaz. Az eredmény az egyszerű tervezés, telepítés és üzembe helyezés a stabil és megbízható működés mellett. Az Intesis a legegyszerűbb otthoni követelményektől a nagy projektekig skálázható a kereskedelmi, kiskereskedelmi, egészségügyi és oktatási szektorban. Konstrukciója a gyártóüzemekben, finomítókban, termelőállomásokban és a magas kockázati besorolású létesítményekben használt egyéb HMS-technológiákhoz hasonló.

 A DALI HMS emellett átjárókat is készít az összes nagy épületautomatizálási protokollhoz, beleértve az ASCII-t, a BACnet-et, a KNX-et, az M-bus-t és a Modbus-t.