Ingersoll újdonságok marási műveletekhez

 

 

 

Ingersoll újdonságok marási műveletekhez

Új nagy előtolású marók bővítik a GoldQuadF sorozatot

Az INGERSOLL Werkzeuge GmbH sikeres GoldQuadF szerszámcsaládja nagyoló megmunkálásra használható nagy előtolású marókat tartalmaz. Ahhoz, hogy minden alkalmazási esethez és ráhagyási helyzethez az optimális szerszámot tudja kínálni, az INGERSOLL kibővítette a meglévő, 9 mm-es, 13 mm-es és 19 mm-es váltólapkákkal szerelt szerszám családját a 16 mm-es váltólapkákkal szerelt szerszámokkal, pótolva ezzel az eddigi hiányzó méreteket.

Ennek az új váltólapkának is négy vágóéle és lágy vágást lehetővé tevő pozitív geometriája van. A sokféle vágóél-geometriának és a háromféle különböző keményfém alapanyagnak köszönhetően a nagy előtolású marók ezen új sorozata jól használható a legtöbb felmerülő marási feladatra. Acél, öntvény és egzotikus anyagok mind stabil, mind pedig instabil vágási körülmények közötti megmunkálására megfelelő geometria és keményfémfajta áll rendelkezésre.

A megmunkálási feladathoz való illeszkedést segíti az is, hogy a feltűzhető marók a szerszám-alapkínálat részeként egyaránt elérhetőek ritka és sűrű fogosztással is. A nagyolómarókat az 50 mm és 52 mm közötti átmérőtartományban Innofit rögzítéssel, 63 mm és 160 mm között pedig feltűzhető marókivitelben is rendelhető.

A 90°-os vállak megmunkálása problémamentesen elvégezhető a váltólapkán található mellékvágóél segítségével. Ráadásul, akárcsak a 9 mm-es változatnál, a mellékvágóél olyan kialakítású, hogy a szerszám névleges átmérője nem változik köszörült és préselt lapkák esetében sem.

Az új GoldQuadF kibővült szerszámcsalád kiemelkedően nagy teljesítményű, rugalmas és komplett szerszámsorozatot kínál a sík- és kontúrmaráshoz a gépgyártásban, a szerszám- és formagyártásban, valamint a repülőgépgyártásban és űriparban.

 

A részletekért kattintson a képre >>


GoldQuadF nagy előtolású marók

 

Rezgéscsillapított I-Absorber hosszabbítók

A jól bevált, moduláris INGERSOLL Innofit befogórendszert a feltűzhető marókhoz használható, újonnan bemutatott 200 mm hosszúságú I-Absorber rezgéscsillapított hosszabbítókkal bővült, melyet a sikeres, „aktív” rezgéscsillapítású T-Absorber rezgéscsillapított furatkések alapján fejlesztett ki.

Ezek elsősorban akkor használhatók, ha extrém hosszú kinyúlásokat kell megvalósítani radiális terhelés, vagyis marás esetén. 4xD fölötti kinyúlási hosszak mellett az új rezgéscsillapított hosszabbítók rendkívüli előnyöket kínálnak:

  • hosszabb élettartamot,
  • megemelt termelékenységet (nagyobb fogásmélységet és előtolást) és
  • jobb felületi minőséget.

Az I-Absorber hosszabbítók egyszerűen kombinálhatók az összes szabványosított alaptartóval.

A Z5 modulmérethez 78 mm külső átmérővel elérhető rezgéscsillapított hosszabbítókat, 27 mm, 32 mm és 40 mm központosító átmérővel. Hamarosan következik a 61 mm külső átmérőjű Z4 méret is.

Az INGERSOLL új I-Absorber hosszabbítói a normál hosszabbítóknál lényegesen jobb rezgéscsillapítást kínálnak a kedvezőtlen hossz/átmérő arányú marási megmunkálásokhoz.

 

A részletekért kattintson a képre >>


Rezgéscsillapított I-Absorber hosszabbító

 

 

https://www.ingersoll-imc.de/