A Mewa-csoport átvette a Mikroclean céget

Speciális szolgáltatás az ipari tisztaterek takarítása területén

Wiesbaden, 2024. május 6. – A családi tulajdonban lévő német Mewa vállalatcsoport folytatja expanzióját. Február 29. óta száz százalékos leányvállalatként immár a – Magyarországon elsősorban teljeskörű ipari törlőkendő-szolgáltatásáról ismert – Mewa-csoporthoz tartozik a Mikroclean GmbH, az ipari tisztaterek (cleanroomok) takarítására specializálódott német vállalkozás is.

A Mikroclean székhelye a Baden-Württemberg tartományi Grafenberg bei Metzlingen községben található, de jelen van Berlinben és Essenben is, valamint további tíz szolgáltatóközponttal támogatja ügyfeleit Németországban, Ausztriában, Svájcban és további európai országokban. Megrendelői a gyártó‑, gyógyszer- és orvosikészülék-, valamint a biokémiai iparban tevékenykednek.

A Mikroclean GmbH-t 2012-ben alapított Timo Speck. A szakember korábban műszaki vezetőként dolgozott az épülettakarítási üzletágban, és arra a következtetésre jutott, hogy a speciális tisztaságot igénylő ipari tisztaterek takarítását csak egy külön erre a célra szakosodott vállalkozás tudja magas színvonalon elvégezni. A cég hamarosan a tisztaterek takarításának innovatív szakértőjévé vált, és az alaptevékenység mellett ma már az ilyen speciális környezetben dolgozó személyzet képzésével és minősítésével is foglalkoznak.

A tranzakció lezárultával az ügyvezetés tagjai Timo Speck és Günes Yenen, a Mewa korábbi angliai ügyvezetője lettek. „Bővíteni szeretnénk a tisztaterekhez kapcsolódó szolgáltatásainkat, ezért fontos a meglévő kompetenciánk kiegészítése és következetes továbbfejlesztése. A Mikrocleannel létrejött partnerség új lehetőségeket teremt számunkra ebben a növekedési szektorban. Nagyon örülünk annak, hogy sikerült megnyernünk Timo Specket és csapatát, köszöntjük őket a Mewa-csoportban!” – mondta Bernhard Niklewitz, a Mewa igazgatósági elnöke.

Timo Speck nagyon pozitívnak találja azokat a szinergiákat és lehetőségeket, amelyek egy nemzetközi színtéren tevékenykedő vállalatcsoport tagjaként nyílnak meg számukra. „Mindig azt mondom ügyfeleinknek, hogy ’az Önök tisztatere egyben a mi tisztaterünk is’, hiszen ezen speciális munkaterületek tisztítása nagyon komoly felelősséggel jár, amelyet mi teljes mértékben vállalunk. Kimondottan örülök, hogy a Mewával közösen, célzottan fejleszthetjük tovább szolgáltatásainkat.”

A Mewa-csoport folyamatosan bővíti a tisztaterek ellátása területén meglévő szolgáltatási portfólióját. A Mikroclean integrációja komoly stratégiai lépés ezen az úton. A területeken használt tisztatéri ruházat mosásához és kezeléséhez kapcsolódó teljes körű szolgáltatás ellátására a meissenheimi Mewa-telephelyen épül jelenleg egy teljesen új üzem.

Mewa

A wiesbadeni székhelyű német Mewa-csoport Európa egyik vezető vállalata az üzemi textíliákkal kapcsolatos teljes körű szolgáltatások területén, Németországban piacvezető. Kínálatának legfontosabb részét az ipari és javítóüzemek, valamint kézműves műhelyek, a vendéglátóipar és az egészségügyi ágazat számára nyújtott törlőkendők, valamint a munka- és munkavédelmi ruházat alkotja. A Mewa B2B szolgáltatásai – amelyek mindegyike tanúsítottan megfelel a vonatkozó minőségi, higiéniai és biztonsági szabványoknak – tanácsadásra, a termékek rendelkezésre bocsátására, ápolására, javítására, és cseréjére terjednek ki. Európa-szerte több mint 1,1 millió dolgozó hordja a Mewa munkaruháit, és mintegy hárommillióan használják a Mewa többször felhasználható törlőkendőit gépek és berendezések tisztítására. A családi vállalkozás 47 telephelyen 5.700 dolgozóval több mint 200 ezer B2B ügyfelet szolgál ki a legkülönbözőbb ágazatokban Európában, forgalma 2022-ben 829 millió eurót tett ki.

A Mewát a fenntartható textilszolgáltatások úttörőjeként 1908-ban alapították. A vállalat stratégiájának fókuszában azóta is következetesen megtalálható a fenntarthatóság gondolata, ezt testesítik meg a vállalat innovatív fejlesztései a termékek, folyamatok és technikai berendezések területén egyaránt. Ügyfélközpontúságáért, valamint minőség- és erőforrásmenedzsmentjéért a Mewa többször is díjazták.

 

További információk:

mewa.hu