Dinamikus dőlésérzékelő egyedülálló szögstabilitással

Próbált már képet vízszintesen felakasztani vízmérték segítségével? Igen, ez egyszerű – a vízmérték buborékja jelzi, amikor a kép vízszintesen van. Próbált már a gumikerekes rakodó kanalát vízszintesen tartani, miközben a gép gyorsul, fékez, vagy kavicsos úton, illetve kátyúkon halad? Nem, természetesen nem – ebben az esetben sem a vízmérték, sem a statikus dőlésérzékelő nem tud használható értéket adni! A Pepperl+Fuchs új IMU F99 dőlésérzékelője megbízható dőlésértékeket biztosít az ehhez hasonló dinamikus alkalmazásokhoz, mivel képes azonnal kiszűrni a külső zavarokat (pl. kátyúkat). A CAN buszon keresztüli egyedi szoftveres beállítás kiváló szögminőséget biztosít még akkor is, ha a gépek vezetési viselkedése nagyon eltérő.IMU F99 J1939-el A statikus dőlésérzékelők gyorsan képességeik határához érnek, ha dinamikusan mozgó gépekben, például szélturbinákban, AGV-kben és építőipari, mezőgazdasági és erdészeti gépekben akarják használni azokat. Ennek az az oka, hogy a statikus dőlésérzékelők a gravitációs gyorsulás alapján érzékelik a szög változását, ami mindig ugyanazon a tengelyen van. Bármely további gyorsulás, például fékezés vagy kátyú feletti áthaladás, jelentős interferenciát okoz, ami lehetetlenné teszi a megbízható szögmérést.

Az IMU F99 a gém szögét határozza meg egy kotrógépen Az IMU F99 dinamikus dőlésérzékelőt kifejezetten az ilyen típusú alkalmazásokhoz fejlesztették ki. A forgási sebességet és a gyorsulást lényegében a mindhárom térbeli irányban méri, majd az intelligens algoritmusban egyesíti, hogy szögértéket állítson elő. Ez megbízható szögkimenetet tesz lehetővé. Mindazonáltal nyilvánvaló, hogy a különböző gépmozgások azt eredményezik, hogy a forgási sebességet és a gyorsulást az adott géphez igazodóan kell összevonni. A Pepperl+Fuchs ezért egyedülálló és felhasználóbarát beállítási lehetőségeket kínál, így a pozíciómérés egyetlen eszközzel végezhető el kerekes rakodón, buldózeren, darukon stb.

Az IMU F99 egy kerekes rakodó hasznos terhének meghatározására szolgál Az IMU F99 a szögkimenettel párhuzamosan biztosítja mind a három tengely elforgatási és gyorsulási sebességét. Ez azt jelenti, hogy a termék az alkalmazások széles körében használható. Az eszközzel például szélturbinák forgási sebességét lehet meghatározni, ugyanakkor a lapátok gyorsulási sebességét is képes figyelni, ami ingadozhat, ha nemkívánatos jég képződik a lapátokon. Ily módon lehetséges a forgási sebesség szabályozása és a szélturbina előrejelző karbantartása. 

www.pepperl-fuchs.com