A HMS Networks kibővítette a nagy teljesítményű Anybus átjárók választékát

Az új Anybus® Communicator™ átjárók gyors és egyszerű kommunikációt tesznek lehetővé az ipari hálózatok között a jobb működési teljesítményhez.

A HMS Networks kiszélesítette a nagy teljesítményű második generációs Anybus Communicator átjárók választékát, több és gyorsabb adatátvitelt lehetővé téve az ipari alkalmazások hálózatain. Az EtherCAT, EtherNet/IP, Modbus TCP, PROFIBUS és PROFINET közötti adatkapcsolat tizenhárom új verziója megkönnyíti a felhasználók számára a különböző vezérlőrendszerek közötti csatlakozást, az automatizálási szigetek megszüntetését és működési teljesítmény maximalizálását.

Bevált és gyors kommunikáció az Anybus NP40 technológiával

A díjnyertes Anybus NP40 ipari hálózati processzor biztosítja, hogy a Communicator átjárók megfeleljenek a teljesítmény, a megbízhatóság és a biztonság szigorú követelményeinek. Az új hardverrel és szoftverrel rendelkező átjárók azonnali – az elődeiknél akár 10-szer gyorsabb – adatátvitelt tesznek lehetővé. A felhasználók lényegesen több adatot cserélhetnek a hálózatok között, mivel az átjárók akár 1500 bájtot is továbbítanak a csatlakoztatott PLC-k között, illetve azokról.

Nagy teljesítményű és biztonságos kommunikáció

 A gondosan kiválasztott ipari alkatrészek felhasználásával készült, a CE és UL ipari szabványok szerint ellenőrzött átjárók a zord ipari környezetekben történő működésre is alkalmasak. A kibertámadásokkal szembeni védelem érdekében az átjárók beépített fizikai biztonsági kapcsolóval rendelkeznek, ami megakadályozza az illetéktelen konfigurációmódosításokat, ezenkívül biztonságos rendszerindítási funkciót is tartalmaznak, amely ellenáll a rosszindulatú programok támadásainak és károkozásainak.

Gyors telepítés és intuitív konfiguráció

 Az optimalizált házkialakításnak, az intuitív grafikus felhasználói felületnek és a könnyen érthető dokumentációnak köszönhetően garantált a gyors telepítés és konfiguráció.

A telepítést tovább egyszerűsítik az előoldali portok és a DIN-sínre szerelhető kompakt átjáró kialakítás, amik lehetővé teszi az átjáró a csatlakoztatott eszközök közelében történő telepítését, csökkentve a szükséges vezetékek számát.

A felhasználók az átjárókat drag-and-drop funkcióval konfigurálhatják a webalapú grafikus felületen, ami az átjárók dedikált Ethernet-portján keresztül érhető el. A grafikus felhasználói felületen a felhasználók figyelhetik a hálózati forgalmat és diagnosztizálhatják a problémákat, mielőtt azok valódi gondot okoznának.

Gyakorlati segítség is elérhető, mivel a grafikus felhasználói felület QR-kódja lépésről lépésre nyújt telepítési és konfigurációs útmutatót.

«Nagyon izgatottak vagyunk az eddigi legfejlettebb Communicator átjáróink megjelenése kapcsán – jelentette ki Fredrik Brynolf, a HMS Networks Anybus átjáróinak termékmenedzsere. – A Communicator átjárók megbízhatóak, nagy teljesítményűek és biztonságosak, ezenfelül az optimalizált kialakításnak és az intuitív grafikus felhasználói felületnek köszönhetően a felhasználóbarátság új szintjét kínálják. Mindezek miatt a Communicator átjárók kiváló választások mindazok számára, akik adatokat szeretnének összekapcsolni az ipari hálózatok között. Leegyszerűsítik a PLC-k csatlakoztatását, az automatizálási szigetek megszüntetését és működési teljesítmény maximalizálását.»

Az Anybus Communicatorok beszerelésre kész egységként kaphatók. A felhasználók személyre szabhatják az átjárókat, hogy azok megfeleljenek az OEM-elvárásoknak és a márkaépítési követelményeknek. Az átjárók előre konfigurálhatók és lezárhatók, hogy egy automatizálási eszköz vagy gép szorosan integrált kommunikációs elemeiként használják azokat.