MIM – Elektromágneses induktív áramlásmérő korrózióálló acélból, kompakt vagy szeparált változatban +140°C-ig – IO-Linkkel a KOBOLD-tól

A Kobold folytatja a minőségi mérő- és analitikai műszertermékek tervezését és fejlesztését, és nemrég piacra dobta kompakt áramlásmérőjét, a MIM-et még több funkcióval. 

A Kobold csoporton belüli gyárak több mint százéves kereskedelmi múltra tekintenek vissza, így a Kobold figyelemre méltó és kiterjedt műszaki ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkezik, amelyekre az új termékek kifejlesztésekor támaszkodhat. A koncepció kidolgozásának szakaszában a Kobold gyakran kéri ki nemzetközi értékesítési irodáinak véleményét, hogy kialakítsa a gyakorlati jellemzők és a funkcionalitás kereteit, és így olyan műszert állítson elő, amely alkalmas és megfelel a nemzetközi piacnak. A MIM esetében valóban ez volt a folyamat.

Az innovatív tervezés és a minőség a Kobold által gyártott összes termék védjegyévé vált, de üdítő módon a Kobold a koncepció fázisában egyértelműen a praktikus, egyszerű funkcionalitásra összpontosít, és bizonyos mértékig ellenáll a felesleges funkciók és a túl bonyolult szoftverek beépítésének trendjének, kísértésének.

A MIM koncepcióból a Kobold egy kiváló minőségű és sokoldalú kompakt áramlásmérőt készített vezetőképes folyadékok áramlásának mérésére, amely ipari alkalmazások széles körére alkalmas. A korózióálló acélból készült nagy teherbírású konstrukció tiszta és robosztus műszeregységet biztosít. A 90°-os lépésben forgatható TFT-kijelző képernyő kialakítása okos, mégis egyszerű, biztosítva a többirányú áramlási felhasználáshoz való alkalmasságot, érintőképernyőről programozhatóan. A TFT-kijelző tulajdonsága, hogy kesztyűt viselő kezelők is használhatják. A piacon kapható néhány TFT képernyővel ellentétben, amelyek a képernyő helyzetének meghatározásához dőlésérzékelőket használnak, a MIM képernyő tisztán olvasható és stabil marad használat közben, ami emlékeztet a Kobold ösztönös preferenciájára az egyszerűsített gyakorlati funkcionalitásra és a megbízhatóságra.

Ahogy az elvárható, a Kobold MIM műszere alapfelszereltségként tartalmazza a legtöbb iparban szükséges összes praktikus vezérlési és képernyő funkciót. Ez magába foglalja a kétirányú mérést, a kombinált áramlás-, hőmérséklet- és térfogat mérését, a monitorozást és a jeltovábbítást.

A két kimenet szabadon konfigurálható, amelyek lehetnek analóg-, frekvencia-, vagy impulzus kimenet, valamint adagolás kapcsoló, és vezérelt start/stop az adagoló funkcióhoz.

További termékfejlesztésként a MIM mostantól szeparált változatban is kapható, amely használható akár +140°C-ig terjedő közeghőmérséklet mellet is. Az IO-Linkkel együtt a MIM a világon első, amely ilyen tulajdonságokat kínál a mágneses induktív áramlásmérők között.

Az induktív áramlásmérőknél jellemzően nincsenek mozgó alkatrészek a mérőeszközben, és ez számos ipari alkalmazásban kulcsfontosságú előny. Alapvetően az indukált feszültséget két, a közeggel érintkezésben lévő érzékelő elektróda veszi fel, és a mérőerősítőhöz továbbítja. Az elektronika az áramlást a cső keresztmetszete alapján számítja ki. Ennek a mérési elvnek az egyik legfontosabb előnye, hogy a mérés nem függ a folyadéktól és annak tulajdonságaitól, mint például a sűrűség, viszkozitás és hőmérséklet, azonban figyelembe kell venni, hogy az áramló közegnek legalább minimális vezetőképességgel kell rendelkeznie.