A MiR új szoftverével gördülékenyebbé, intelligensebbé és gyorsabbá válik az autonóm mobil robotok (AMR-ek) teljesítménye

Az AMR-ek globális piacvezetője által kiadott új szoftver technológiai alapot teremt a gyorsabban végrehajtott küldetéseknek, az egyéb rendszerekkel való szorosabb integrációnak, illetve a fejlettebb kiberbiztonságnak.

Az új szoftver első fázisa, amely a mai naptól mind az egyes robotok, mind egész flották számára elérhető, a gördülékenyebb, intuitívabb felhasználói felületre fókuszál, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy gyorsabban hajthassanak olyan funkciókat, mint például:

  • a navigáció azonnali tervezése és újratervezése akadályok kikerülése esetén, illetve optimalizált reakció a közelben mozgó járművekre, robotokra, villástargoncákra, vagy alkalmazottakra
  • nagy alapterületű üzemekben való hatékony tájékozódás, illetve a különböző emeletek vagy üzemcsarnokok közti zökkenőmentes váltás.

A hatékony közlekedés és a torlódások elkerülése létfontosságú hatással vannak az AMR-ek teljesítményére, és ezek az új funkciók optimális működést biztosítanak a MiR robotok számára.

Az évek során sok száz ügyfél segítségével szerzett tapasztalataink nemcsak azt tették egyértelművé, hogy a szoftver kulcsfontosságú jelentőséggel bír az automatizálásban, hanem azt is, hogy mely új funkciók biztosítják a legjobb átfogó élményt” – mondta Søren E. Nielsen, a MiR elnöke. „Ez az új szoftvercsomag stabil alapot teremt AMR-jeink jelenlegi és jövőbeli használatának optimalizálásához, miközben alkalmazkodunk az egyre dinamikusabbá váló munkakörnyezethez és a technológia fejlődéséhez. Attól kezdve, hogy lehetővé tesszük az üzemeltetők számára a robotok küldetéseinek gyorsabb és gördülékenyebb megtervezését, vagy a még magasabb szintű kiberbiztonság megteremtését, illetve a létesítmény számtalan rendszerével való integráció biztosítását, továbbra is emelni fogjuk robotjaink teljesítményét, hogy a vállalkozások termelékenyek, az igazgatók pedig boldogok maradhassanak.”

A könnyű használat és a fejlettebb kiberbiztonság kielégíti az ügyféligényeket

Az új MiR szoftver teljesen újratervezett felhasználói felülettel rendelkezik, hogy javítsa az általános használat egyszerűségét. A felület különböző szintű felhasználói szinteket alkalmaz, és egyszerűen használható asztali számítógépekről, okostelefonokról és tabletekről, mely során az alkalmazottak egyetlen kattintással elérhetik a különböző irányítópultokat, vagy magukhoz hívhatják a robotokat.

Szeretnénk lehetővé tenni a vállalatok számára, hogy könnyedén kezdhessenek el automatizálni” – mondta Nielsen. „Az új interfészünkön kevesebb, mint egy óra kell csak ahhoz, hogy egy robotot megbízzunk egy egyszerű feladattal. Emellett a felhasználói felület az összetettebb műveletek esetén – amelyek speciális funkciókat és beállításokat igényelhetnek – is lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy egyszerűen és hatékonyan kezeljék a robotokat. Ha figyelembe veszik a robotok megnövelt hatékonyságát, a felhasználók gyorsan felismerik, hogy az AMR-jeink teljes tulajdonlási költsége nem magas.”

Ezen túlmenően, az új szoftverrel a MiR fokozott hangsúlyt fektet a kiberbiztonságra is, mivel az ipari automatizálási rendszerek IEC 62443 kiberbiztonsági szabványának megfelelő új biztonsági fejlesztésekkel rendelkezik, beleértve az alábbiakat:

  • szoftverkód aláírás
  • kiterjesztett robot autentikáció
  • a robot operációs rendszerének frissítése.

 

www.mobile-industrial-robots.com.