A MEWA szolgáltatásaiban megvalósul a környezetvédelem

Des détergents et des adjuvants de lavage biodégradables utilisés au plus faible dosage possible permettent à MEWA d’atteindre un niveau de propreté élevé.

Hidrogénhajtású teherautó és ötvenszer használható törlőkendő

  A német MEWA textilszolgáltató már 114 éve kínál többször felhasználható ipari törlőkendőket partnereinek. Az elmúlt harminc évben a szolgáltatást nagy mértékben meghatározza a környezetvédelem és a természeti erőforrások megóvásának ügye. Ez a gondolat a MEWA üzemeiben éppúgy megjelenik, mint magukban a termékekben és a szolgáltatásban. A vállalat folyamatosan fejleszti környezetvédelmi technológiáját, nem véletlen, hogy a textilszolgáltatók között elsőként, már 1997-ben kiérdemelte az ISO 14001 szerinti környezetirányítási tanúsítást.

A MEWA folyamatosan arra törekszik, hogy a fenntarthatóság és a természeti erőforrások megóvásának ügyének egyik élharcosa legyen. A vállalat egyik legújabb projektje is aláhúzza ezt a törekvést: a MEWA Németországban az első olyan cég, amely egy az egész világra kiterjedő projekt keretében napi szinten használ hidrogén üzemanyaggal hajtott teherautót. Ez a Svájcban tesztelt gépjármű egyáltalán nem bocsát ki széndioxidot. A hidrogén üzemanyag előállításához vízierőművekben termelt áramot vesznek igénybe, így a tehergépkocsihoz kapcsolódó teljes emisszió is csak a kipufogóból kiáramló vízgőzre korlátozódik.

A MEWA tevékenységét ezen felül a természeti környezet megóvását szolgáló termelési folyamatok jellemzik. Ebbe a körbe tartoznak például a hővisszanyerési eljárások, a törlőkendőkből kinyert szennyeződések termikus felhasználása, a szennyvíz kezelése, a nyersanyagok újrahasznosítása, és a friss vízzel történő takarékoskodás céljából kidolgozott kaszkádrendszerű mosási eljárás. A MEWA törlőkendőit átlagosan ötvenszer lehet kimosni és újra felhasználni.

Az ipari törlőkendők szállítására a vállalat saját fejlesztésű, hosszú élettartamú biztonsági tárolóedényeit használja, bérelhető munkaruháit pedig textil védőzsákokban szállítja ki. Mindez biztosítja, hogy a környezetvédelem területén a MEWA mindig is egy lépéssel előbbre járjon, és a természeti erőforrások kímélésén és a hulladék mennyiségének csökkentésén keresztül hozzájáruljon környezetünk megóvásához.