M+E „Open House” másként

 

 

 

Idén a vírus-helyzet felülírta a megszokott kerékvágást, ez természetesen érinti a rendezvényeket, kiállításokat. Hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy jelen bkörülmények között nem  állítunk ki az Ipar Napjain és az őszi Open House rendezvényünket is elhalasztjuk. Ám azért szeretnénk egy képet adni, hogy milyen újdonságokkal terveztünk idén bemutatni a teljesség igénye nélkül.

 

A 2020-as évben nagy hangsúlyt kapott az egészség, így nem csoda, hogy felértékelődött az olajköd elszívó szerepe is, melyek tisztább levegőt és munkakörnyezetet biztosítanak. Így az általunk forgalmazott Filtermist termékcsalád még nagyobb fókuszt kapott.

Az elszívó egységeik a szerszám- és szikraforgácsoló gépek munkaterében keletkező gőzök (pára, olaj, füst) elszívására jelentenek megoldást. 2019-es újdonságuknak, az F Monitor 2-nek köszönhetően, már egy Bluetooth kapcsolat révén lehetővé válik, hogy a felhasználó egy applikáció segítségével távolról beállítsa az idő, a légáramlás, a vibráció vagy a hőmérséklet paramétereit igazítva saját gyártási folyamatához. Ez az egység utólag is felszerelhető a teljes Filtemist termékpalettára.

 

A Mitsubishi új tömbszikra forgácsoló SG sorozata már az új D-Cubes vezérlővel érhető el. A vezérlő révén minden lényeges műveleti státusz és az üzemeltetési ciklus előhívható egy érintésre, a gép összekapcsolható meglévő termelésirányító és analizáló rendszerekkel, így könnyen elérhetőek a termelési adatok, optimalizálható az üzemelés. Újdonság az új IDPM3 generátor szabályzó funkció, mely jelentősen csökkenti az él kopásokat az elektródáknál, amely főként mély bordák esetében lényeges. A megnövelt leválasztási sebességnek köszönhetően akár 50%-ra csökkenhet a megmunkálási idő az előző generációs gépekhez képest. Az Esperadvance Pro Lite szoftver pedig lehetővé teszi az 1 pc-ről történő akár 5 gép programozását is.

 

 

A Brother BV7-870 automata adagoló rendszer egy egyszerű, kompakt és hatékony megoldás az alkatrész-adagolásra. Egyszerű installáció és kezelés jellemzi, illetve integrált vezérlése révén folyamatos a kapcsolat a gép és az adagoló között.

A BV7-870 automata adagolórendszer előnyei:

• tényleges vevői igények hívták életre: csak annyit tud, amit elvárnak, de azt tökéletesen
• a gépágy része, így egy egyszerű installációt követően azonnal használható (akár jobb, akár bal oldalon), valamint az oldalajtó és a tartó is installálva van
• Az adagoló 4 tengely irányú mozgást végez: 3 tengelyen forog és 1 tengely mentén mozog
• a kar nyitja és zárja az oldalajtót
• nagyon egyszerű a kezelése
• integrált vezérléssel rendelkezik: a BV7 kontrollerjét egyesítették
a Speedio kontroll boxával
• folyamatos a kapcsolat a gép és az adagoló között
• emberi erőforrás spórolható az automata adagoló révén

Jelenleg a Speedio S500X2 függőleges gyors megmunkálóközponthoz és M200X3 függőleges 5 irányú megmunkálóközponthoz érhető el! Tervek szerint hamarosan az S, R és M sorozat további modelljeihez is elérhető!

 

A Hartford S8 és S10 lineáris vezetékes függőleges megmunkálóközpontokat a piaci igények hívták életre! Ez a két modell tökéletes, remek ár-érték arányú megoldást jelent azon vevők számára, akik kisebb méretű és kis és közepes súlyú alkatrészeket gyártanak, és ezért elegendő egy kisebb méretű gép, könnyebb géptest, és valamivel alacsonyabb terhelhetőség, mint ami a „nagytestvér” LG sorozatnál.

Bemutatótermünkben pedig a ROMI új GL ferdeágyas esztergasorozata is képviselteti magát (GL 250M), akárcsak a Nakamura Tome Y tengelyes AS-200L esztergája.

Remélhetőleg a 2021-es Mach-Techen már élőben, teljes nagyságban, működés közben is bemutathatjuk az érdeklődőknek az újdonságokat!

 

www.eszterga.hu