Plug & Produce – elektromechanikus csomag egyszerű préselési feladatokra

Gyorsabb beüzemelés költséghatékony elektromechanikus csomaggal

• Mechanikus, elektromos, valamint szoftveres komponensekből álló moduláris készlet
• Gyors és egyszerű termékválasztás és konfi gurálás
• Plug & Produce: időtakarékos beüzemelés
• Nincs szükség programozási ismeretekre
• Minden elem egyetlen beszállítótól

A Bosch Rexroth új Smart Function Kit termékcsomagjának tervezésekor nem csak a jövőbeli ipari követelményeknek való megfelelés volt a cél, hanem az is, hogy egy olyan tökéletes alapként használható elektromechanikus készlet kerülhessen a piacra, ami segíti a rendszerintegrátorokat és végfelhasználókat saját folyamataik kiismerésében. A csomag első szereplőjét a Smart Function Kit for Pressing-et a standard préselési feladatokra hozták létre. A mechanikus, elektromos, valamint szoftveres komponensekből álló moduláris készlet egyszerűsíti a termékválasztást, konfi gurálást, illetve az üzembe helyezést is. A Smart Function Kit nyílt interfészeken keresztül kapcsolható hálózatba, és működés közben eszköztől függetlenül, kényelmesen monitorozható a teljes préselési folyamata, akár egy táblagépen keresztül is. Így maximális átláthatóságot biztosít, miközben csökkenti az állásidőt és növeli a termelékenységet.

Az egyszerű, gyors és vonzó árú csomagot kifejezetten a 2-30 kN erőtartományban működő préselési feladatokra tervezték. A moduláris rendszer hardveres és szoftveres komponensekből – elektromechanikus munkahenger, opcionálisan választható erőmérő szenzor, szervomotor, hajtásvezérlő, ipari PC és HTML5-alapú böngészőben használható kezelőszoftver – áll. Az új Smart Function Kit-nek rengeteg lehetséges alkalmazási területe létezik. Ideális olyan alkalmazásokhoz, ahol az egyszerűség, a gyors üzembe helyezés valamint a vonzó ár mind fontos szempontok. Ilyen felhasználói területek lehetnek a csapágyak házakba történő présszerelése, a kábelek és tömlők krimpelése, vagy a mágnesek lemezkötegekbe történő préselése. A készlet alkalmas a műanyagipar formázási folyamatainak – hajlítás, dombornyomás, vagy mélyhúzás – költséghatékonyabbá tételére is.

A rendszer rendkívül sok ipari ágazatban alkalmazható mérési és vizsgálati eljárásokhoz, tesztállványokhoz. Az elektromechanikus készlet használható önálló (standalone) megoldásként, vagy terepi buszon keresztül magasabb kommunikációs szintű rendszerekbe is beágyazható. Ezzel a Bosch Rexroth új mércét állít az egyszerű préselési alkalmazások területén.

 

 

Gyors termékválasztás és üzembe helyezés

Miután a LinSelect termékkiválasztó-méretező eszközzel megtaláltuk a megfelelő Smart Function Kit méretosztályt, a végső konfigurációs folyamat az online konfigurátorban történik. Ezután a CAD fájlok letölthetők, a kívánt konfi guráció pedig a Rexroth e-shopon keresztül megrendelhető. A komponenseket egy komplett csomagként szállítják ki a megrendelőnek. A Smart Function Kit készlet legfontosabb elemei az intuitív üzembe helyezés és a folyamatkonfi guráció, amelynek köszönhetően nincs szükség programozási ismeretekre. Az előre telepített operációs szoftver, beleértve az üzembe helyezési varázslót, lehetővé teszi a szervohajtás automatikus parametrizálását, valamint a gyors üzembe helyezést. Ezzel akár a tervezési idő 95%-a is megtakarítható, a piacra jutási idő pedig jelentősen csökken.

 

 

Intuitív szoftver – nincs szükség programozási ismeretekre

A szoftver modern webes kezelőfelületének köszönhetően, a préselési folyamat programozása drag & drop módon történik. A validációs blokkok egyszerű grafi kus létrehozása gyakorlatilag magától értetődő. Az állapotinformációk és a folyamateredmények vizualizálása, valamint az erő-elmozdulási görbe élő megjelenítése a későbbi elemzéssel, illetve adattárolási és exportálási opciókkal maximális átláthatóságot biztosítanak. Az összes aktuális rendszerparaméter folyamatosan elérhető: legyen szó állapotjelentésről, minőségi statisztikáról vagy hibaüzenetről. Sima szöveges formában jelennek meg a szoftverben, így nagyon egyszerűvé teszik a hibakezelést.

„A lineáris mozgatástechnika digitalizálásának úttörőiként, a Smart Function Kit készlettel most egy különleges megoldást is elindítunk a kevésbé összetett préselési folyamatokhoz. Az új termék a már igazolt Rexroth technológián, valamint a teljes folyamatlánc innovatív termékein és megoldásain alapul, és teljes know-hownkat felöleli”- árulta el Dr. Ulf Lehmann, a Bosch Rexroth AG Lineáris mozgatástechnikai részlegének vezetője.

 

Lineáris mozgatástechnika | Bosch Rexroth Magyarország