DTM maró rendszer a ragyogó felületű megmunkáláshoz

 

 

 

A Horn új lapkákkal bővíti a DTM homlokmaró rendszert a színesfémek és műanyagok ragyogó felületű megmunkálásához.

A monokristályos gyémánttal (MCD) ellátott DTS típusú lapkák gyakorlatilag tökéletes felületek marását teszik lehetővé, és 1 μm-nél kisebb síklapúságot érnek el.

 


A monokristályos gyémántcsúccsal ellátott DTS típusú lapkák gyakorlatilag tökéletes felületek marását teszik lehetővé, megmunkálásnál 1 μm-nél kisebb síklapúságot érnek el

 

A marórendszert olyan helyzetekben alkalmazzák, amikor a felület minőségének szigorú követelményeknek kell megfelelnie – például tükörfestés esetén. A DTS típusú lapkák a DTM homlokmaró rendszerhez vannak szabva, és magas szintű hatékonyságot és költség- hatékonyságot érnek el az előmegmunkáló lapkákkal együtt. PCD-t vagy CVD-D-t használunk az előmegmunkáláshoz, a feldolgozott anyagtól függően. Minden, a ragyogó felületű megmunkáláshoz készített eszköz általában egyetlen vágóéllel kerül kialakításra. A többi lapkahely nagyoló vagy kiegyensúlyozó lapkákat tartalmaz.

Az MCD-hegyű vágóél tengelyirányú vetülete 0,02 mm. A szer- kezeti kialakítás miatt a PCD-hegyű nagyoló lapkák sugárirányban mindig előre vannak vágva. Ez azt jelenti, hogy az MCD-lapka túl- terhelése vagy károsítása gyakorlatilag lehetetlen.A DTM marótest lapkahelyei egy állítócsavar segítségével tengelyirányban állíthatók.

 

A DTS típusú betétek a DTM homlokmaró rendszerhez vannak szabva

 

Minden tízfokos elfordulás 0,01 mm-rel elmozdítja a lapka helyét. Ez azt jelenti, hogy az egyes vágóélek tengelyirányú kifutása mikrométer pontossággal állítható be. A belső hűtőfolyadék-ellátás biztosítja az érintkezési zóna célzott hűtését és hatékony forgácseltávolítást tesz lehetővé. Az alumínium test alacsony tömege védi az orsót és csök- kenti az energiafogyasztást az acél testekhez képest. A Horn remek kiegyensúlyozási lehetőséget kínál a test számára a nagy, akár 5000 m/perc vágási sebesség elérése érdekében, és biztosítja, hogy a szerszám csendesen fusson. A ragyogó felületű marás alkalmazási köre hatalmas.

A módszerrel – különösen a szerszám- és öntvénygyártó iparban– megtakarítható a polírozás, miközben javul a felület minősége és síklapúsága. Ezért olyan alkalmazásokban használják, ahol a forma felületének közvetlen hatása van az előállított alkatrészekre. Ez magában foglalja a világos, például átlátszó műanyagokat vagy szeleplemez tömítő felületeket. Az MCD hegyű gömbfejmarókat PET fúvóformák vagy csokoládéformák előállítására használják. A ragyogó felületű marás mellett a Horn szerszámportfoliója a ragyogó felületű esztergáláshoz is tartalmaz megoldásokat MCD szerszámokkal.

 

https://www.phorn.hu/